​Deu indústries de Manlleu participen en un programa pilot de millora energètica

Les empreses poden reduir un 16% de mitjana de cost energètic

Redacció
18 de desembre del 2017

Durant una de les trobades Foto: Aj. de Manlleu


Deu indústries de Manlleu participen en un programa pilot d'estalvi i eficiència energètica, impulsat per l'OPE, que va començar el juny passat. Té per objectiu reduir costos energètics i incrementar l'eficiència de la gestió energètica empresarial.

L'acció es va iniciar el mes de juny amb les tasques de recollida de dades i a l'octubre, cada empresa va rebre un informe amb la diagnosi energètica, les dades dels consums monitoritzats i les propostes de millora. D'aquesta manera, amb els resultats obtinguts, s'ha estimat una potencial reducció de la despesa energètica d'un 16% de mitjana entre els participants. Una de les necessitats que han manifestat les empreses és la manca de temps i coneixements per a realitzar aquests canvis. Per això es facilitarà el servei de la figura d'un 'gestor energètic' que ajudarà i treballarà conjuntament amb cada empresa per a l'execució del pla de millora.

Les empreses que hi participen són: Afilmur SCP, Altarriba Pans SL, Anna Viladecans SL, Ausa RSC Mecanitzats SL, Cerveses Manlleu SCP, Gràfiques Manlleu SA, Logway 2007 SL, Mecanitzats Muntada SL, Mimcord SA, i Tallers Roura SL. Són empreses amb diferents tipus d'activitat i dimensió i això reflecteix la diversitat de la indústria del municipi. S'ha comptat amb l'assistència tècnica de l'empresa manlleuenca Lavola.

Aquest programa pilot ha obtingut el finançament de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona com a projecte singular de dinamització del teixit productiu, és innovador i presenta potencial d'impacte econòmic i de transferibilitat a altres territoris. També està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i està inclòs en el Pla d'Acció d'Eficiència Energètica i Sostenibilitat de Manlleu, realitzat per l'Ajuntament el passat any 2016.
Arxivat a