Ciutadans «celebra» la retirada de la pancarta de Vic pels presos polítics i denuncia nou ajuntaments més

El coordinador territorial, Manel Losada, considera "inacceptable" que altres consistoris d'Osona no hagin acatat la resolució de la Junta Electoral

Redacció
13 de desembre del 2017
Actualitzat a les 17:16h
El coordinador territorial de Ciutadans a Osona, Manel Losada, ha "celebrat" que la Junta Electoral hagi sol·licitat a l'Ajuntament de Vic la retirada de pancartes i símbols pels presos polítics. La formació va denunciar tres ajuntaments osonencs més: Torelló, Calldetenes i Tavèrnoles. En un comunicat, Losada demana "no fer ús partidista de les institucions que haurien de ser neutres i plurals perquè representen tots els catalans i no només uns quants".

En aquest sentit, considera "inacceptable" que d'altres ajuntaments no hagin acatat la resolució de la junta electoral. Per aquest motiu, la formació taronja ha denunciat 9 ajuntaments més d'Osona: Tona, Taradell, Roda de Ter, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Eugènia de Berga, Gurb, Sant Hipòlit de Voltregà, L'Esquirol i Manlleu. Precisament aquest últim, abans va ser denunciat per un veí del municipi. Tot i la queixa del particular, el consistori va presentar al·legacions.

En el cas de Vic, un veí va sol·licitar a l'Ajuntament penjar el llaç groc al seu balcó.  La pancarta no ha estat possible, “ja que requereix unes necessitats tècniques concretes”. Tot i això, Vic ha penjat aquest dimecres una pancarta que diu: "Llibertat d'expressió".
 

La pancarta al balcó de l'Ajuntament de Vic que reclamava la llibertat dels presos polítics. Foto: Adrià Costa