El Tribunal de Comptes ordena embargar la meitat d'un immoble d'Homs a Taradell

El tribunal també demana que s'embargui la casa d'Artur Mas i les finques d'Ortega a Barcelona, Rigau a Ribes de Freser, i una propietat de Jordi Vilajoana, excàrrec del Govern

Redacció
12 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:19h

Francesc Homs entrant al Tribunal Suprem pel judici al 9-N Foto: Isaac Meler


El Tribunal de Comptes ha ordenat preventivament l'embargament de la meitat d'un immoble de Francesc Homs a Taradell per la responsabilitat en l'organització del consulta del 9 de novembre de 2014, segons ha avançat El Mundo. Així mateix, també ha ordenat que s'embargui la casa d'Artur Mas al carrer Tuset de Barcelona i les finques de Joana Ortega a Barcelona i Irene Rigau a Ribes de Freser, i una propietat de Jordi Vilajoana, excàrrec del Govern. 

Aquests immobles cobreixen els 5,2 milions d'euros que el tribunal va imposar a Mas, Ortega, Rigau i Homs pel seu paper en el 9-N. Fins avui, els exdirigents sobiranistes han anat fent pagaments i demanant pròrrogues per tal d'abonar el total de la quantitat. A l'octubre, l'expresident de la Generalitat va pagar 2,2 milions d'euros i va demanar allargar 15 dies el termini per abonar la resta. 

La Unitat d'Actuacions Previstes del Tribunal de Comptes va acreditar l'ingrés d'aquests 2,2 milions d'euros i va acceptar la pròrroga i 15 dies hàbils per a la resta de la fiança. Aquest termini va finalitzar el 16 de novembre i l'expresident i els exconsellers avalar amb les seves propietats. A mitjans de novembre, el Tribunal de Comptes va iniciar els tràmits d'embargament de les propietats de Mas, Ortega, Rigau i Homs per valor de 2,4 milions d'euros, els diners que manquen per abonar els 5,2 milions per la consulta del 9-N. 
 

Rigau, Mas i Ortega sortint del TSJC. Foto: Isaac Meler

Arxivat a