Els candidats osonencs d'ERC i el PSC, els que tenen més possibilitats de ser diputats

Marta Rovira, Ramon Espadaler i Carles Mundó ocupen les primeres posicions de les formacions

18 de desembre del 2017
Actualitzat el 19 de desembre a les 8:44h
Alguns dels candidats que opten a ocupar un escó
Alguns dels candidats que opten a ocupar un escó

Una vintena d'osonencs estan repartits en les principals llistes -per Barcelona- de les eleccions del proper 21 de desembre. Els que tenen més possibilitats de ser diputats són Marta Rovira (ERC), Ramon Espadaler (PSC-Units per Avançar) i Carles Mundó (ERC).

La formació que té un pes significatiu és Esquerra. Rovira ocupa la 2a posició i també ha estat assenyalada, per Oriol Junqueras -encara empresonat-, com a futura presidenta de la Generalitat de Catalunya. Carles Mundó ocupa, a la 5a posició, va començar a fer campanya, el mateix dia que va sortir d'Estremera. Completen la llista Marc Tienda de les JERC (69) i l'alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega (75).

D'altra banda, Ramon Espadaler, exdirigent d'Unió, ocupa la 3a posició. El vigatà forma part de l'aliança electoral entre la seva formació Units per Avançar i els socialistes. A unes posicions més avall de la candidatura (12a), hi ha la regidora a l'Ajuntament de Manlleu, Marta Moreta. La primera secretària del PSC Vic, Carme Tena ocupa el número 56.
 

Martínez, Parés, Erra i Cañas


Catalunya en Comú-Podem, Junts per Catalunya i la CUP

Pel que fa a Catalunya en Comú, Marc Parés ocupa la 9a posició. El professor del departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona va ser regidor a l'Ajuntament del Figaró i actualment està establert a Vic.

En la candidatura de Puigdemont no hi ha gaire pes del PDECat i tampoc d'Osona (així ho apuntava Miquel Iceta). Entre aquests, hi destaca l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que ocupa la 21a posició a la llista de Junts per Catalunya. Erra està en un lloc de sortida, però donades les circumstàncies excepcionals (amb candidats a la presó i en cas de renúncies) podria arribar a ocupar un escó.

A la llista també hi ha els independents el vigatà Josep Puig (24); Núria Guillaumes (31) de l'ANC; l'articulista Mariona Isern (75); la coordinadora del Centre d'Estudis Sanitaris i Socials de la UVic-UCC, Marina Geli (81); i Pilarín Bayés en la penúltima posició (84).

On hi ha més presència osonenca és a la CUP-CC amb sis persones d'Osona. La primera cara osonenca que es troba a la llista és Asun Martínez, en la 12a posició. La segueix Montse Castañé (22a), de la plataforma de Càrnies en Lluita; Pere Freixa (35), Carla Dinarès (52), la regidora a l'Ajuntament de Torelló Elena Crespi (54) i Joan Coma (54), també regidor a Vic.

D'altra banda, a la llista del Partit Popular, en clau osonenca, hi ha Jesús Cañas, president del partit a la comarca, que ocupa la 57a posició.

Consulta l’enquestòmetre de NacióDigital del 21-D

Recupera les entrevistes als candidats osonencs:

Asun Martínez: «Cap país s'ha alliberat del seu colonitzador sense unilateralitat»

Anna Erra: «La millor lectura que donarem a Europa és recuperar el president Puigdemont»

Carles Mundó: «JxCat hauria de proposar un candidat alternatiu a Puigdemont per si no pot ser investit»

Jesús Cañas: «No estic d'acord amb els empresonaments, però el 155 l'hagués aplicat abans»

Marc Parés: «La unilateralitat ens ha portat el PP fins a la cuina de l'autogovern»

Ramon Espadaler: «El ple del 6 i 7 de setembre em vaig sentir representat per Joan Coscubiela»