El Mercat Medieval de Vic tanca amb més de 350.000 visitants

La majoria de persones provenen de l'àrea metropolitana de Barcelona | Una empresa externa ha avaluat l'impacte econòmic de la fira

Redacció
11 de desembre del 2017
Actualitzat el 13 de desembre a les 20:38h
Centenars de persones pels carrers de Vic
Centenars de persones pels carrers de Vic | Aj. de Vic
El Mercat Medieval de Vic ha acollit un total de 353.747 visitants aquest any. Així ho constata l'empresa The Whatsons, a qui l'Organisme Autònom de Fires i Mercats (OFIM) ha encarregat un estudi d'impacte econòmic. Amb aquesta xifra la fira tanca una de les edicions més multitudinàries.

Tal com explica l'OFIM, la majoria de visitants -un 74%, 261.000 persones- han fet una visitia d'un dia, mentre que la resta repetien. El grau de satisfacció també és molt bo (9 sobre 10) i el 95% expressa la voluntat de tornar l'any que ve. Entre els aspectes més valorats hi ha l'oferta comercial, la senyalització i les actuacions. Per contra, els menys valorats són l'aparcament i els accessos.

La majoria de visitants provenen de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, tot i que en venen d'arreu de Catalunya. La província de Tarragona és la menys representada. D'altra banda, enguany també han vingut visitants d'altres territoris de l'Estat som són la Comunitat Valenciana, Madrid, Navarra i Les Illes Balears. Pel qua fa a públic estranger, han vingut d'Itàlia, Alemanya, França i Andorra. El 22% d'aquests visitants és la primera vegada que assisteixen al Mercat Medieval de Vic.

Aquestes dades són les més significatives de l'estudi que ha de determinar l'impacte econòmic del Mercat Medieval a Vic i comarca. Els resultats es concretaran en uns mesos. Amb aquestes dades inicials, el regidor de Fires i Mercat, Benjamí Dòniga, en fa una valoració molt positiva.

"L'assalt de l'Altarriba" també bat rècord

El recorregut teatral L'assalt de l'Altarriba també ha batut rècord d'assistència, amb 2.002 entrades venudes, un 32% més que l'any passat. Enguany, en la cinquena edició, l'espectacle ha incorporat 4 nous escenaris: la Casa Prat, el Temple Romà, la plaça de Montrodon i l'església i el claustre de l'Escorial.

Des de l'organització remarquen que, tot i la complexitat que suposa organitzar un esdeveniment d'aquestes dimensions i amb les xifres rècord d'enguany, no hi ha hagut cap incidència remarcable.
Arxivat a