Pilarín Bayés: ser-hi en agraïment amb els que han complert

La ninotaire vigatana, que sempre havia simpatitzat amb CiU, explica que va ser captada per Marta Pascal i que mirarà de ser "tan útil com pugui" a la llista de Junts per Catalunya

Pilarín Bayés, protagonista d'una exposició antològica al Centre Cultural Terrassa
Pilarín Bayés, protagonista d'una exposició antològica al Centre Cultural Terrassa | Esteve Platada
06 de desembre del 2017
Actualitzat a les 18:34h
Pilarín Bayés és una de les figures independents destacades de la llista de Junts per Catalunya. La dibuixant i ninotaire osonenca ocupa la penúltima posició de la candidatura de Carles Puigdemont. Bayés explica que va rebre la proposta de la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal. "D'entrada vaig pensar: els hi serà d'utilitat una dona tan vella?", apunta a NacióDigital.

Després d'un temps de reflexió i de parlar-ne amb els seus fills va decidir que sí. "Estic amb la filosofia de mirar de ser tan útil com pugui", garanteix. En aquest sentit, la dibuixant remarca que "tal com han anat les coses, hem anat veient que això depèn de nosaltres". "Són molta gent honesta que han intentat representar el que nosaltres els hi demanem; ara no els podem fallar", sentencia.

"Que s'acostin tant a mi com sigui possible, però no compto que surti", diu la Pilarín. En el cas que sortís escollida, no li agradaria gaire; "tinc molta feina organitzant casa meva, imagina't si hagués de fer alguna altra cosa". "Els hi dono suport de tot cor", conclou.

De fet, Bayés ha traslladat el seu suport en reiterades ocasions a Carles Puigdemont i també al seu partit. La ninotaire era una militant històrica d'Unió Democràtica, però es va alinear al president Mas durant l'esclat del procés independentista. A nivell municipal, ha ocupat la penúltima posició en la llista de les municipals per Vic amb Anna Erra.
 

Pilarín Bayés, en una imatge d'arxiu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a