1 de 10

La Diputació estudia implantar un servei de transport regular al Montseny

El Grup de Treball de Mobilitat del Montseny ha valorat molt positivament la resposta dels visitants del Parc a la prova pilot | La Diputació estudiarà l’establiment de servei públic de transport per accedir a altres indrets de la Xarxa de Parcs Naturals | La prova pilot ha demostrat que el 35% dels usuaris que van fer ús del transport públic van arribar amb tren fins a Sant Celoni

Usuaris del transport públic per anar al Montseny durant la prova pilot | Diputació de Barcelona
per Redacció, 9 de desembre de 2017 a les 14:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona està treballant per implementar un servei regular d'autobús per accedir al Parc Natural del Montseny, després dels excel·lents resultats obtinguts en la prova pilot realitzada durant tres caps de setmana d'octubre i novembre així com el festiu de Tots Sants. Així ho ha anunciat el diputat adjunt d'Espais Naturals de la Diputació, Jesús Calderer, juntament amb la directora de la Reserva de la Biosfera, Joana Barber, en la presentació, aquest dilluns, del balanç de la prova.

Així, la prova pilot ha posat de relleu la satisfacció dels visitants a l'hora de fer ús del transport públic per accedir a la vall de Santa Fe, dissuadint-los d'utilitzar el vehicle privat amb la zona d'aparcament habilitada a Campins, a l'inici del parc o facilitant-los accedir-hi directament des de l'estació de Renfe de Sant Celoni. Precisament, una de les aspiracions dels responsables del parc natural és poder facilitar vies més sostenibles d'accés a diferents indrets i reduir l'ús del vehicle privat en un espai que és Reserva de la Biosfera.


En aquest sentit, Calderer assenyala que aquest servei no s'hauria de limitar a la vall de Santa Fe sinó que es podria establir per altres punts del parc amb una afluència important de visitants, així com també en altres espais naturals de la Xarxa de Parcs.

El diputat apunta la possibilitat que el nou servei podria començar a implementar-se la primavera vinent, tot i que caldrà treballar tant amb l'empresa com amb la Generalitat per concretar els horaris o la freqüència, així com també els dies que el transport públic pugui estar en servei. Aquesta prova pilot, impulsada per la Diputació de Barcelona, ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de Campins i Fogars de Montclús, de la Direcció General de Transports, Mossos d’Esquadra i el Servei Català de Trànsit, així com de l'empresa de transports Sagalés i la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny.


Prop de 1.200 persones han utilitzat la prova pilot

La directora de la Reserva de la Biosfera, Joana Barber, ha exposat les xifres d'utilització del servei durant durant la prova pilot realitzada els dies 21, 22, 28 i 29 d’octubre, 1, 4 i 5 de novembre, són satisfactòries, però cal corregir alguns punts del servei que es va oferir, especialment pel tema dels horaris, que s'haurien d'iniciar més d'hora i donar temps a fer excursions més llargues dins el Parc. Barber també remarca una dada que ha considerat rellevant com és el fet que un 35% dels usuaris han fet tot el recorregut en transport públic, es a dir, han arribat fins a Sant Celoni en tren i des d'allà han prosseguit fins a Santa Fe.


D'acord amb els resultats de la prova, el primer cap de setmana a causa de les fortes pluges, que va deixar fora de servei l'aparcament de Campins, l'afluència al parc va ser menor i sols van utilitzar el servei, facilitat per la Diputació de Barcelona, unes 80 persones.

El cap de setmana 28-29 d'octubre, la xifra va augmentar i es va situar en les 150, entre Estació de Renfe Sant Celoni - Campins i tornada, i en prop de 400, entre Campins i Santa Fe i tornada. Per tot Sants van haver-n'hi 120, entre Estació de Renfe Sant Celoni - Campins i tornada, prop de 300 entre Campins i Santa Fe i tornada. Finalment, l'últim cap de setmana de prova pilot, van utilitzar el servei unes 200. En total, 1.186 persones han utilitzat aquest servei durant la prova pilot.

 

Participació