La plaça de Vic reclama la llibertat de «tots» els presos polítics

Les entitats independentistes anuncien noves accions per exigir l'alliberament de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart

La plaça de Vic, aquest dilluns al vespre
La plaça de Vic, aquest dilluns al vespre | Josep M. Montaner
04 de desembre del 2017
Actualitzat a les 20:46h
Sensació agredolça a la plaça Major de Vic. Al centre de Vic, on s'hi han concentrat pocs centenars de persones, es respirava un ambient d'indignació i tristesa per l’allibertament de només una part dels consellers empresonats. Carles Mundó, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Meritxell Borràs han abandonat els centres penitenciaris, després de pagar les finances de 100.000 euros dictades pel jutge del Suprem Pablo Llarena. D'altra banda, Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart seguiran en presó provisional incondicional.


"És una nit freda i trista", deia el primer tinent d'alcalde, Josep Arimany, que remarcava que "molts pensavem que tots estarien lliures". Tot i la tristesa, Arimany ha remarcat que "hem de ser forts i valents". En aquest sentit, els representants d'Òmnium Osona (Alfred Verdaguer), ANC Vic (Carme Vilaró), ANC Osona (Jèss Carol) i el CDR de Vic (Josep Diéguez) han exigit un cop més la llibertat de "tots els presos polítics". Els crits de llibertat han tornat a ressonar en una plaça més buida que els altres cops. De fet, la convocatòria era a tots als ajuntaments de la comarca.
 

Durant la lectura del manifest Foto: Josep M. Montaner


Les accions no s'aturen

"No hi sou tots i no pararem fins a alliberar-los", deia Carol. De fet cadascuna de les entitats ha organitzat o mantingut accions per protestar davant la decisió del jutge. La presó instal·lada a la plaça hi seguirà fins al dia 10 i llavors anirà cap a la Garrotxa; l'arbre de Nadal cada dia s'apagarà durant un minut; i diferents botigues de Vic tindran una guardiola perquè puguin cooperar amb la caixa de resistència.
 

La plaça de Vic, aquest dilluns al vespre Foto: Josep M. Montaner


Arxivat a