Mercè Conesa visita set municipis d'Osona

La Diputació signa dos convenis amb l'Ajuntament de Vic

Mercè Conesa a Malla
Mercè Conesa a Malla | Diputació de Barcelona
Redacció
04 de desembre del 2017
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va visitar aquest divendres passat Osona. Conesa va iniciar la jornada a Malla, on l'alcalde Eudald Sentmartí, li va mostrar el projecte de la rotonda d'enllaç de la població amb la C-17. També va anar a Torelló, Gurb, Calldetenes, Santa Eugènia de Berga i Taradell

A Torelló, l'alcalde, Santi Vivet, i altres membres de l'equip de Govern, li van exposar alguns dels projectes que el municipi té en marxa com són el teatre Cirvianum, per dotar-lo de calefacció i un nou pati de butaques; així com el projecte de l'hotel Les Serrasses d'interès per la comarca. Després, a Gurb, l'alcalde, Joan Roca, va exposar-li alguns dels projectes del municipi, concretament els dos ponts que connecten la població amb Vic, la pista d'skatepark i l'ermita de Sant Fruitós.

A Calldetenes, l'alcalde Marc Verdaguer, va explicar-li els projectes del pavelló d'esports així com el projecte de remodelació del carrer Gran i l'Avinguda de Pau Casals. A Santa Eugènia de Berga, l'alcaldessa, Anna Franquesa, li va exposar, entre altres projectes, la remodelació de la plaça Montseny. Finalment, a Taradell, l'alcalde, Lluís Verdaguer, va plantejar diversos projectes per a la població entre els quals destaca el projecte d'inversió en habitatges socials tutelats.

Dos convenis amb l'Ajuntament de Vic

Conesa va signar dos convenis amb l'Ajuntament de Vic. D'una banda, juntament amb el Bisbat de Vic, es va acordar impulsar el projecte "Episcopus" per dinamitzar les visites a la catedral de Vic i revalorar-ne el contingut històric i cultural. La Diputació hi aportarà una subvenció de 40.000 euros.

D'altra banda, es va signar un segon conveni per l'arranjament del vial de connexió de la variant de Calldetenes amb l'N-141d. En aquest cas, la Diputació aporta un ajut econòmic de 435.426 euros.
 

Conesa amb Anna Franquesa, alcaldessa de Santa Eugènia de Berga Foto: Diputació de Barcelona