Art i literatura

La galeria El Carme de Vic s’omple per veure l’exposició de Nan Orriols

Més de 150 persones hi van poder admirar, també, el nou volum d’aforismes i dibuixos «Indi», dedicat a la seva gossa

per Redacció , Vic, 2 de desembre de 2017 a les 17:09 |
Nan Orriols va agrair a tothom el suport que li han donat en la seva nova aventura pictòrica. | Galeria El Carme.
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Aquest primer divendres de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, va tenir lloc a la galeria El Carme de Vic la presentació de l’exposició de pintures i dibuixos de Nan Orriols, que va descobrir als mes de cent-cinquanta assistents a l’acte d’inauguració una nova faceta de la seva experiència vital, per bé que el seu camp literari, ja més conegut, va servir, també, per fer conèixer un nou volum –dins una capsa especialment dissenyada–, Indi. Estampes i aforismes, dedicat a la seva gossa, que va presentar la popular ninotaire, i amiga de l’autor, Pilarín Bayés.


Entre les més de 150 persones que van assistir a la presentació s’hi va poder veure artistes, intel·lectuals i polítics, com l’escultor Enric Pladevall, el poeta Lluís Solà, el pintor Robert Uribe, l’exbatlle de Vic, Pere Girbau, o els amics i amigues de La Resistència, com Jordi Canelles –dissenyador i grafista del llibre Indi, que ha editat El Carme–, Ramon Cotrina, Josep M. Sebastian, Esther Pujadas, Gabriel Salvans, o la mateixa batllessa de Vic, Anna Erra, que va cloure l’acte a tocar de les nou de la nit.
 

La galeria el Carme de Vic es va fer petita per acollir la gentada que va assistir a la inaiguració. Foto: Galeria El Carme.


Després d’una breu presentació de la galerista Mita Homs, el mateix Nan Orriols va agrair la col·laboració i el suport de tants amics i amigues per tirar endavant aquesta nova aventura, especialment la de Jordi Canelles i el galerista Joan Homs en la seva recerca i descoberta pictòrica, i va manifestar que es va inspirar en uns versos del poeta Fernando Pessoa per iniciar la seva obra, "arrelada en la natura i en la innocència dels infants".

Pilarín Bayés, que coneix Orriols des que l’autor de Pintallavis tenia cinc anys, va expressar la seva admiració per a una obra que molts pintors que han passat per l’acadèmia haurien trigat a fer, tot recordant que l’exposició present i el llibre eren el fruit d’un any escàs de treball. “Guardaré aquest llibre com un tresor a la meva biblioteca”, va concloure la ninotaire vigatana.
 

Entre els assistents a la inauguració s'hi va poder veure el poeta Lluis Solà i l'escultor Enric Pladevall. Foto: Galeria El Carme.


L’exposició es pot admirar fins al 15 de gener de 2018, de dimarts a dissabte (de 10 a 14 h i de 17 a 20 h), a la galeria El Carme de Vic, a la rambla Davallades, 21.

 

Participació