La remodelació de la variant de Calldetenes començarà el gener

Vic signa el conveni amb Diputació per tirar endavant l'adequació del carrer Bon aire | Les mesures han de servir per reduir els efectes al veïnat d'aquesta zona de la ciutat

Redacció
03 de desembre del 2017

La variant de Calldetenes al seu pas per Vic Foto: Osona.com


L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, van signar aquest divendres dos convenis a l'Ajuntament de Vic, un per l'arranjament del carrer de Bon Aire –connexió entre Vic i la variant de Calldetenes- i l'altre, per donar suport al projecte Episcopus de la Catedral de Vic.

El conveni per adequar el carrer de Bon Aire està xifrat en 435.426,26 euros i ha de servir per reordenar aquest vial de connexió entre Vic i Calldetenes a les noves necessitats tant de seguretat viària i l'accessibilitat, com de la mobilitat general. Unes mesures que han de pal·liar els efectes de la posada en marxa de la variant de Calldetenes el 17 de setembre de l'any passat que ha fet augmentar considerablement el trànsit per aquesta via, que tot i que ser de titularitat municipal, fa funció de carretera. Està previst que les obres comencin el 8 de gener del 2018.

En aquest sentit, l'alcaldessa Anna Erra s'ha mostrat satisfeta perquè les obres aplicaran mesures per respectar els nivells acústics en una clara aposta de respecte pel veïnat de la zona i ha agraït tant la presència de la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, com del diputat delegat d'Infraestructures viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega.

Promoció turística amb el Conveni Episcopus

El segon conveni signat, amb la presència del bisbe Romà Casanova, té com a objectiu finançar part del projecte "Episcopus pren forma a la Catedral de Vic: la Catedral desconeguda a l'abast de tothom", amb 40.000 euros, que serviran per promoció turística amb la creació d'espais d'interpretació del patrimoni de la catedral amb noves tecnologies, revaloritzar el contingut històric i obrir la Catedral com a pol d'atracció turística de qualitat.
 

Signant el conveni: Mercè Conesa, Anna Erra i el diputat d'Infraestructures, Jordi Fàbrega Foto: Aj. de Vic

Arxivat a