Temperatures gèlides fins a finals de setmana arreu del país

La neu pot arribar al Pirineu entre dimecres i divendres | Aquest dilluns s'ha viscut la matinada més freda de tota la tardor

Redacció
27 de novembre del 2017

La gebra als voltants de Guardiola de Berguedà Foto: Oriol Gil


El mes de novembre acaba amb temperatures pròpies de l'hivern. Els termòmetres ja han patit una davallada del mercuri aquest dilluns i han deixat registres negatius en diversos punts del país: Vielha -3ºC, Solsona -2ºC, Mollerussa -1ºC i Vic -2ºC (registres a les 6 del matí). De fet, aquesta ha estat la matinada més freda de tota la tardor. La bossa d'aire àrtic que ha arribat a Catalunya s'hi quedarà fins a final de setmana, quan el temps s'anirà recuperant poc a poc. Les temperatures cauran de valent a partir de dimecres i, tot i una lleu pujada transitòria, el divendres encara baixaran més i es mantindran amb registres gèlids fins diumenge.

L'episodi de fred també deixarà nevades a partir del dimecres al Pirineu, a partir de 800-1.000 metres, per bé que el plat fort arribaria divendres, amb neu més generalitzada sobre la serralada. També és possible que apareguin ruixats a punts de la Catalunya Central i el nord-est, però sense massa importància. Sembla que entrarem al mes de desembre perpetuant la sequera que arrosseguem des de fa temps.