La Fonda Sala i Can Jubany mantenen les estrelles Michelin

L'ABaC de Jordi Cruz aconsegueix la tercera estrella

Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a les 8:38h
Les estrelles Michelin no es mouen d'Osona. La Fonda Sala d'Olost i Can Jubany de Calldetenes mantenen la distinció, amb una estrella cadascun, tal com es va fer públic aquest dimecres a la gala al The Ritz-Carlton d'Abama, a Tenerife.

Toni Sala va aconseguir la distinció el 1992 i l'ha conservat fins avui. Uns anys més tard, el 1998, la va aconseguir Jubany. Tenerife va acollir la presentació de la Guia Michelin, una de les cites ineludibles del món gastronòmic en què es dóna a conèixer el repartiment de les famoses estrelles.

L'ABaC de Jordi Cruz, quart amb tres estrelles

El restaurant barceloní ABaC, de Jordi Cruz, ha aconseguit la tercera estrella i, per tant, ja és membre del selecte club d'establiments guardonats amb la màxima distinció. Cruz, membre del jurat de MasterChef, se suma al Lasarte de Barcelona; el Celler de Can Roca a Girona; i el Sant Pau de Carme Ruscalleda, a Sant Pol de Mar.

D'altra banda, Catalunya ha sumat cinc estrelles més. A la categoria de dues estrelles, s'han incorporat els barcelonins Disfrutar i Dos Cielos. També s'han estrenat Enigma (Barcelona), Castell Peralada (Girona) i Caelis (Barcelona), que ja havia obtingut una estrella en la darrera edició, però el xef Romain Fornell va haver de traslladar el restaurant de l'Hotel Palace.
 

Jordi Cruz, posant-se la jaqueta que l'acredita com un cuiner de tres estrelles Michelin Foto: ACN