Més de la meitat dels catalans avancen les compres de Nadal al Black Friday

Tecnologia, moda i productes culturals seran els productes més demanats

El «Black Friday» ha anat agafant empenta els darrers anys
El «Black Friday» ha anat agafant empenta els darrers anys | Adrià Costa
Redacció
22 de novembre del 2017
Un de cada dos consumidors de l'Estat aprofitarà les ofertes del Black Friday, per avançar les seves compres de Nadal, segons el Baròmetre de tendències a les compres nadalenques realitzat per American Express. En concret, un 54% dels enquestats declara que recorrerà al “divendres negre”, que obre la campanya de Nadal, per aprofitar els descomptes. En aquest recull podeu consultar les principals botigues adherides a la iniciativa.

Les compres d'aquest dia, que tindran el seu punt culminant aquest divendres 25 de novembre, representen ja el 33% de la despesa nadalenca. Entre els productes més demanats hi ha els articles de tecnologia, que adquiriran un 58% d'aquells que se sumin al Black Friday, seguits de la compra de moda i complements (un 43%) i productes culturals com música i llibres (un 36%).

Tot i que a l'estat espanyol el fenomen del Black Friday, originari dels Estats Units, es va popularitzar gràcies a l'empenta del comerç electrònic, les seves vendes no són exclusives del canal on-line. Malgrat això, un 52% dels enquestats reconeix que aprofitarà les ofertes de botigues físiques, un 50% acudirà a minoristes purament on-line i un 58% farà les seves comandes per internet.

Les franges d'edat que compren més durant el Black Friday són els consumidors més joves, nascuts entre 1995 i 2009, l'anomenada generació Z* (62% dels enquestats) i els millenials (56%). Un 61% dels consumidors enquestats entre 38 i 50 anys també acudirà al Black Friday per avançar les seves compres, així com un 41% dels majors de 50 anys.

La vessant comercial del Dia d'Acció de Gràcies

El Black Friday és la vessant comercial del Dia d'Acció de Gràcies, una de les tradicions nord-americanes més conegudes arreu del món que se celebra cada any el quart dijous de novembre. Aquesta festivitat reuneix les famílies dels Estats Units i Canadà al voltant de la taula on, mentre comparteixen un gran àpat, agreixen la prosperitat, la salut i la feina. Però, quins són els orígens d'aquesta popular festa?
 

Recull de les principals botigues adherides al Black Friday

Recull amb les ofertes del Black Friday