La UVic-UCC augmenta un 12% els matriculats, tot i la tendència general a la baixa

L'increment en els alumnes de nou accés es deu sobretot a la incorporació del nou grau en Medicina | La Facultat de Medicina és el principal projecte estratègic de la federació | En campus de Vic hi ha moltes més noies que nois

Jordi Montaña, Valentí Martínez, Joan Turró i Joan Guanyabens
Jordi Montaña, Valentí Martínez, Joan Turró i Joan Guanyabens | Josep M. Montaner
21 de novembre del 2017
Actualitzat el 23 de novembre a les 17:20h
La Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha tornat a augmentar aquest curs 2017-2018 un 9% el nombre de matriculats de nou accés en titulacions oficials i un 12% l'increment d'estudiants totals. Aquest és el tercer any que continua creixent la matriculació tot i que la tendència general a les universitats catalanes ha baixat (-5%). Ha passat de 7.286 a 8.174 alumnes.

L'augment en alumnes de nou accés es deu sobretot a la incorporació del grau de Medicina a la federació. Sense tenir-ho en compte, l'increment de nou accés se situa a un 9% mentre que l'increment global a un 11%. Medicina és un dels nous graus de la UVic-UCC. Juntament amb Enginyeria de l'Automoció, s'han cobert totes les places.

Les dades, les ha presentat aquest migdia el rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, en una roda de premsa que s'ha celebrat en un dinar al Laboratori del Gust del Campus de Vic. Montaña ha remarcat que hi ha hagut "un creixement notable" i, per tant, s'ha consolidat la federació en els Campus Professional a Vic, Manresa, Olot i Granollers.
 

El rector, Jordi Montaña, durant la presentació Foto: Josep M. Montaner


En aquest sentit, el rector també ha destacat que els estudiants de nou accés dels màsters han crescut un 10%. En el cas de la UVic, de les 1.330 places ofertes a la universitat se n'han cobert el 80%. De la gran majoria de les matrícules, el 79% són de primera preferència.

El principal projecte estratègic: la Facultat de Medicina

Un dels projectes estratègics que ha engegat aquest curs és, sense cap mena de dubte, la nova facultat de Medicina. Així ho explicava el director general de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Jaume Turró, remarcant que tot i la dificultat i la complexitat del projecte, s'ha aconseguit.
 

Joan Turró, durant la presentacióp Foto: Josep M. Montaner


El nou grau de Medicina ha arrencat amb 87 alumnes i una nota de tall d'11,7. Tal com explicava el director general de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut, Joan Guanyabens, els estudis apliquen una metodologia innovadora basada en casos clínics. Per això, ha apuntat que el principal repte és tenir "molta proximitat amb la xarxa assistencial de la Catalunya Central", desplegant així "la màxima capacitat docent de la xarxa".

D'altra banda, Guanyabens també ha apuntat que actualment s'està acabant el laboratori de dissecció, cosa que els obliga "a la posada en marxa del servei de donació de cossos per la ciència".
 

Joan Guanyabens Foto: Josep M. Montaner


Educació a la baixa, per les PAP

El grau en Educació Infantil i Primària és de les carreres amb més experiència de la UVic. Enguany, però, ha tingut una davallada en la demanda. Tal com explicava el rector, la principal causa són els nous criteris d'accés per poder matricular-s'hi: les proves PAP.

D'altra banda, la matrícula de CAFE ha crescut un 22%, "un èxit", deia el rector. La Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes (FETCH) representa el 35% del total de matrícula de nou accés.

Últim curs del rector

Aquest any és l'últim curs de Jordi Montaña com a rector. Montaña s'ha mostrat "feliç" per aquests vuit anys al capdavant de la institució i ha deixat clar que actuarà "fins l'últim dia com si fos el primer".

Perfil dels nous alumnes

El perfil dels alumnes de nou accés són bàsicament dones, un 59% respecte al 43% d'homes. Pel que fa a la procedència geogràfica, el 22% provenen d'Osona, el 7% de França, el 9% del Barcelonès i el 14% del Vallès Oriental.
 

UVic-UCC Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a