L'escola Quatre Vents de Manlleu inicia un projecte per fomentar el cooperativisme

En el projecte hi participa l’alumnat de cinquè

Alumnes de 5è elaborant el seu projecte
Alumnes de 5è elaborant el seu projecte | Aj. de Manlleu
Redacció
22 de novembre del 2017

Alumnes de 5è elaborant el seu projecte Foto: Aj. de Manlleu


L’Escola Quatre Vents ha iniciat aquest mes de novembre el projecte Cultura Emprenedora a l’Escola. L'objectiu del projecte és fomentar la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària per desenvolupar valors, hàbits i habilitats que capacitin les persones per impulsar projectes professionals i vitals.

Tal com explica l’Ajuntament de Manlleu en una nota, per a desenvolupar-lo, s’aposta pel cooperativisme com a filosofia empresarial, per ser un model de gestió democràtica, participativa i en el qual la responsabilitat social és un criteri rector de l'activitat econòmica.
 
Durant el curs, l'alumnat (en aquest cas de cinquè de primària) crea, gestiona i tanca una cooperativa, procés que comporta constituir l'empresa, escollir el producte, dissenyar la imatge corporativa, fer difusió i comunicació del projecte, produir i vendre en un mercat local, aportar part dels beneficis a projectes d'interès social i avaluar la feina feta. 

D’aquesta manera es treballa una combinació d'habilitats pràctiques, coneixements, motivació, valors ètics, actituds, emocions, i altres components socials i de comportament que es mobilitzen conjuntament per aconseguir una acció eficaç i que les persones puguin aconseguir el seu ple desenvolupament personal, social i professional.
 En un context creatiu i lúdic, els infants desenvolupen capacitats emprenedores mitjançant un aprenentatge transversal i, alhora, al mantenir contacte amb entitats i empreses del territori, l'escola s'integra a l'entorn.
 
El projecte, que es desenvolupa des de l’any 2011 a diferents municipis de la província, està impulsat per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local i la d'Educació de la Diputació de Barcelona, i compta amb la participació de l’Ajuntament de Manlleu a través de l’àrea de Serveis Personals i Promoció Econòmica i l’Escola Quatre Vents.
Arxivat a