Sant Tomàs crea una joia amb motiu del 50è aniversari

La peça està basada en un dibuix del vigatà Rubèn Llauger, usuari del Centre Ocupacional de l’entitat

Dissenyadors i creadors de la joia de Sant Tomàs
Dissenyadors i creadors de la joia de Sant Tomàs | Sant Tomàs
Redacció
17 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:48h
Sant Tomàs ha creat una joia amb motiu de la celebració del 50è aniversari. Aquest dimecres es va presentar la joia Mons, sota la marca d'artesania social de l'entitat Mà a mà, a la joieria Enric Isern de Vic. Tal com explica l’entitat en una nota, es tracta d’una peça de plata envellida amb fil de cautxú i tancament també de plata. La joia ha estat dissenyada i elaborada per persones del Centre Ocupacional de Sant Tomàs i amb la col·laboració del joier Enric Isern.

Precisament, el disseny de la joia es basa en el dibuix, format per cases amb portes i finestres, és obra del vigatà Rubèn Llauger, usuari del Centre Ocupacional. Tal com explica Cristina Anglada, educadora del mateix centre, "el dibuix d'en Rubèn és la perfecta definició de Sant Tomàs, petits mons, tots diferents, tots junts". Per la seva banda, el joier Enric Isern apunta que "veien el dibuix vaig veure clar que podíem fer una joia contemporània amb molt significat".

L'entitat espera donar visibilitat al saber fer de les persones que s'atenen a Sant Tomàs i oferir aquest Nadal un producte vinculat al territori i amb un alt component social. El president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, destaca que "aquesta creació és un projecte innovador dins de Sant Tomàs i esperem que tingui una bona acollida entre la societat osonenca que tant suport ens ha donat durant aquests 50 anys".

La joia, que s'ha completat amb unes arracades a conjunt, ja es pot adquirir a la botiga online maama.cat, al Centre Ocupacional de Calldetenes i a la joieria Enric Isern de Vic. Els beneficis obtinguts es destinaran a la pròpia marca d'artesania social de l'entitat, Mà a mà.
 

La joia de Sant Tomàs Foto: Sant Tomàs