La poesia s'expandeix a Osona

Vic, Roda de Ter i Tavèrnoles acullen tres activitats d'"Amb veu pròpia. Crònica de demà", creada pel VICCC 2016

Redacció
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:23h

Un breu record a Pilar Cabot dona el tret de sortida a Tavèrnoles Foto: Adrià Costa


Vic, Roda de Ter i Tavèrnoles uneixen esforços per donar a conèixer la veu pròpia de joves poetes de la comarca d'Osona a través de tres accions poètiques en els tres municipis. Creat en el marc de Vic, Capital de la Cultura Catalana 2016 (VICCC2016), el projecte "Amb veu pròpia. Crònica de demà" s'estén per la comarca d'Osona gràcies a una col·laboració a quatre bandes –Fundació Miquel Martí i Pol, Ajuntament de Roda de Ter, Ajuntament de Tavèrnoles i Ajuntament de Vic–.

La proposta cultural vol donar a conèixer i consolidar les joves veus poètiques d'Osona i connectar-les amb les d'arreu dels Països Catalans, així com també crear sinergies amb autors i artistes de carrera consolidada. Per aquest motiu, les tres accions poètiques són espectacles creats per a l'ocasió a partir d'un treball col·lectiu realitzat entre els diversos actes de cada municipi que combinen la poesia amb altres disciplines artístiques.

Tres accions poètiques a la comarca

La primera acció poètica és aquest dijous 16 de novembre a les 8 del vespre a l'Església de Sant Esteve de Tavèrnoles. Un breu record a Pilar Cabot donarà pas a l'espectacle creat per l'ocasió per les poetes Raquel Santanera i Maria Sevilla amb la col·laboració de l'acordionista Marc del Pino i la violinista Coloma Bertran.

El divendres 17 de novembre a les 8 del vespre serà el torn de les activitats de Vic, a la Sala Modernista del Casino de Vic. Aquí es comptarà amb els poetes Núria Armengol, Blanca Llum Vidal, Arnau Pons i les projeccions del pintor mallorquí Rafel Joan. Tot seguit, Víctor Sunyol conversarà amb els tres poetes osonencs participants en la iniciativa, Raquel Santanera, Núria Armengol i Guillem Ramisa.

Finalment, el diumenge 19 de novembre a les 7 de la tarda els músics Guillem Ramisa i Guillem Roma pujaran junts per primer cop a l'escenari del teatre Eliseu de Roda de Ter per tancar aquest segon cicle d'"Amb veu pròpia. Crònica de demà" nascut l'any passat a Vic.