Vic

Vic acull la primera jornada de portes obertes als centres de culte

Del 16 al 19 de novembre es promourà un espai de trobada i de diàleg entre les comunitats religioses i l'acostament a la ciutadania de la diversitat religiosa de la ciutat i del país

per Redacció, 14 de novembre de 2017 a les 15:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vic és coneguda com la ciutat dels Sants. Actualment la capital d'Osona compta amb una quarantena de centres de culte de confessions ben diverses: comunitats musulmanes, comunitat budista, comunitat sikh i comunitats de tradició cristiana, des de la catòlica fins a un ampli ventall de comunitats protestants de doctrina diversa tals com Assemblees de Germans, l'Església Adventista del Setè Dia, l'Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies i Testimonis Cristians de Jehovà. Aquesta diversitat es deu, entre d'altres, a l'arribada a la ciutat en les darreres dècades de persones nouvingudes de diferents orígens i pertanyents a altres tradicions religioses.

L'Ajuntament de Vic, en col·laboració amb una vintena d'entitats religioses de la ciutat, proposa la primera "Jornada de portes obertes als centres de culte de la ciutat de Vic" que se celebrarà entre els dies 16 i 19 de novembre. Tal com explica el consistori en una nota, la iniciativa respon a la necessitat de sensibilitzar i acostar la diversitat religiosa a la ciutadania amb la premissa que, lluny de ser un constrenyiment, és una font de riquesa social i cultural. La proposta segueix el model d'altres ciutats catalanes com Olot, Sabadell o Barcelona, amb un ampli bagatge en esdeveniments que promouen la diversitat religiosa. Així mateix, s'ha comptat amb l'assessorament tècnic de la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.


Acte inaugural, interreligiós i portes obertes

L'acte inaugural d'aquesta iniciativa se celebrarà el dijous, 16 de novembre, a la Sala Joan Anglada del Centre d'Arts Escèniques d'Osona, L'Atlàntida i comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, la monja dominica, Sor Lucía Caram, i el sociòleg Jordi Puig i Martin, expert en diversitat religiosa, que oferirà una conferència entorn del valor de la diversitat religiosa en l'àmbit local sota el títol de "La diversitat religiosa a la ciutat, cohesió social al barri". L'endemà, el divendres 17 de novembre, s'oferirà un acte interreligiós obert a tothom a L'Orfeó en què hi participaran diverses confessions presents a la ciutat.

El plat fort serà el dissabte 18 i el diumenge 19 de novembre, quan les comunitats religioses participants obriran les portes dels seus centres de culte i, durant dues hores, hi oferiran alguna activitat. Entre d'altres, hi haurà mostres de la pregària habitual, tastets de música i dansa i visites guiades al centre que podeu consultar aquí.

Entitats i confessions religioses participants


African Muslims Cultural, Bisbat de Vic, Centre Cultural Islàmic, Christian Worship Center, Comunitat Musulmana de Vic, Consejo de los Cristianos de Ghana, Església Adventista de Vic, Església Bethel, Església evangèlica xinesa, Gurudwara Gura Teg Bahadur, Iglesia de Jesucristo de los Santos de los Últimos Días, Iglesia Pentecostal Unida en Europa, centre budista Karma Txöpel, Misión Evangélica Internacional "Un nuevo día" i Testimonis de Jehovà.
 

Consulta tota la programació

 

Participació