Forestal

L'ADF Lluçanès guanya el premi de prevenció d'incendis de la Diputació

"Lluçanès 360º" planteja una col·laboració publico-privada pel manteniment forestal

per Redacció Osona.com , 14 de novembre de 2017 a les 12:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ADF Lluçanès ha guanyat el Premi Rossend Montanté de planificació i gestió per a la prevenció d'incendis que atorga la Diputació de Barcelona. L'ens ha guardonat el projecte "Lluçanès 360º" que planteja la reducció del risc d'incendis i la millora en la rapidesa de detecció d'aquests a través de la pastura i la innovació en un sistema de vigilància forestal permanent, fomentant la col·laboració publico-privada pel manteniment forestal. L'import del premi (11.000 euros) cobreix gairebé tot el pressupost previst (12.000 euros).

En aquest guardó hi optaven nou ADF: el Bruc, els Cingles, Llinars del Vallès, Lluçanès, Montseny-Congost, Montseny Ponent, Sant Sadurní d'Anoia, Subirats i Teià. També va quedar finalista l'ADF la Montseny-Congost amb el projecte Boscos nets, que consisteix a la instal·lació d'elements auxiliars de suport al pasturatge pel manteniment de la tallada estratègica executada al llarg de la C-17 amb reducció i manteniment del sotabosc amb ramats de cabres.

Consulta tota la fitxa del projecte

Representants de l'ADF Lluçanès, guanyadors del Premi Rossend Montané 2017 de Prevenció d'Incendis Forestals, amb l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch. Foto: Diputació de Barcleona

 

Participació