Èxit osonenc a la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners

Els dos primers premis van anar a Centelles i Faustí Bosch, de Ratafia Bosch de Sant Quirze de Besora, va ser nomenat confrare d'honor

Els premiats en la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners
Els premiats en la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners | Confraria Ratafia Santa Coloma
Toni Carrasco
14 de novembre del 2017

Els premiats en la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners Foto: Confraria Ratafia Santa Coloma


Més osonenca que mai, així es pot definir la 36ena edició de la Fira de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, la més important del món sobre aquest licor tradicional i que es va portar a terme aquest passat cap de setmana, del 9 al 12 de novembre.

Més de 250 beuratges participants, si fa no fa com cada any, no han pogut superar al matrimoni centellenc format per Montse Vilamajó i Joan Mas que va guanyar el primer i el segon premi respectivament amb unes ratafies tradicionals fetes amb molta estima, plena de misteris, tradició i secretisme. En tercer lloc va quedar el ratafiaire local, Pere Coma.

Els centellencs ja han guanyat en altres edicions el primer premi però mai els dos primers. El miracle dels centellencs té els seus orígens en el tipus de recipient on fan la maceració i en les quantitats i tria de les herbes remeieres que utilitzen de la nostra contrada, i evidentment en les proporcions de cadascun dels ingredients naturals. Les bases del concurs són molt estrictes en els ingredients imprescindibles que ha de tenir la ratafia que es presenta: nou verda com a ingredient indispensable de la ratafia catalana casolana, ha d'estar elaborada pel participant i ha de ser una ratafia original seva i no pot tenir cap contingut perjudicial o que pugui ocasionar lesions.

L'èxit ratafiarie osonenc a Santa Coloma de Farners no acabar aquí, ja que Faustí Bosch de Sant Quirze de Besora de Destil·leries Bosch i elaborador de la Ratafia Bosch va rebre en aquesta edició la distinció de confrare d'honor. El veredicte i entrega de premis es va fer públic en el transcurs d'un sopar el passat divendres 9 de novembre amenitzat per Fel Faixedas i Carles Xuriguera.
 
Arxivat a