Desconvoquen la vaga a Le Porc Gourmet per possibles concessions de les cooperatives

L'assemblea de treballadors denuncia pressions al comitè de vaga

Més d'un centenar de treballadors, units en la primera vaga a l'escorxador del passat octubre
Més d'un centenar de treballadors, units en la primera vaga a l'escorxador del passat octubre | Josep M. Montaner
Redacció
14 de novembre del 2017
Els treballadors de l'escorxador Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, han decidit desconvocar la vaga que hi havia per aquest dilluns i dimarts. Tal com expliquen en un comunicat, "ens han arribat informacions diverses que assenyalarien la possibilitat que les empreses implicades facin alguna concessió retributiva durant els propers mesos".

Per això, l'assemblea de treballadors ha decidit ajornar la vaga per als mesos de novembre (13 i 14) i desembre (11, 22 i 29), tot i que es manté la convocatòria de vaga per al mes de gener (9).

L'assemblea de treballadors també denuncia que els membres del comitè de vaga "han estat sotmesos a intenses pressions, advertint-los de la intenció de les empreses afectades d'emprendre dures represàlies contra ells, de tipus disciplinari i civil, tot negant-los el dret de vaga".

També denuncien que "no ha estat possible obrir cap via de negociació col·lectiva". En aquest sentit critiquen que no existeix cap comitè d'empresa i alhora no hi ha hagut cap mena de negociació "per cap altra alternativa, ni tan sols de manera informal". Aquest és un dels reclams que han fet els empleats des dels inicis: una negociació formal amb l'empresa i les cooperatives subcontractades (Taic i Clavial).