Sense classes a l'institut de Centelles per les destrosses del vent

L'Institut Pere Barnils de Centelles suspèn la classe d'aquest dimarts després de les fortes ventades

Les destrosses d'un dels finestrals
Les destrosses d'un dels finestrals | Twitter @rosa_tanti
Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:28h
L'Institut Per Barnils de Centelles ha suspès les classes d'aquest dimarts per les destrosses provocades pel fort vent. Aquest dilluns, les fortes ratxes van arrencar un dels finestrals de l'edifici i van tombar el mur. Sortosament, en aquells moments ja no hi havia alumnes i, per tant, no hi va haver ferits.

La directora del centre, Núria Lázaro, ha explicat que els fets es van produir a la tarda quan ja no hi havia alumnes dins, de manera que no va haver-hi cap ferit. A fi d'evitar riscos pels alumnes, la direcció del centre i els Serveis Territorials d'Ensenyament han decidit suspendre totes les classes d'ESO i Batxillerat. 

Diverses persones treballen a contrarellotge aquest dimarts per arreglar tots els desperfectes i tenir les aules a punt. El retorn, però, serà progressiu i els 130 alumnes de Batxillerat recuperaran la normalitat dimecres mentre que la resta, els 400 alumnes d'ESO, ho farà dijous.
 

El finestral i el mur intern del passadís de 17 metres, aterrats pel vent Foto: ACN


La responsable dels Serveis Territorials d'Ensenyament a la Catalunya Central, Anna Torruella, ha explicat que de moment, i a l'espera d'una partida extraordinària, s'està retirant la runa i es taparà el finestral i el mur interior malmès pel vent amb pladur. Això, segons ha explicat Torruella, evitarà l'entrada del vent o la pluja i possibilitarà el normal funcionament de la segona planta a partir de dijous, amb les classes de 3r i 4t d'ESO.

La intenció del Departament seria que les obres de rehabilitació es poguessin realitzar en el període de vacances nadalenques, amb l'objectiu d'interferir "el mínim possible" en el funcionament del centre. La directora dels serveis territorials ha descartat que els desperfectes fossin a raó de cap problema estructural de l'edifici.
Arxivat a