Tiren endavant el projecte turístic «L'Illa de la Pietat» de Vic

La Generalitat invertirà 350.000 i l'Ajuntament de Vic, que lidera el projecte, pagarà l'altra meitat

Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat el 16 de novembre a les 18:26h

El campanar de la Pietat, en una imatge d'arxiu Foto: Miquel Cañellas


La Generalitat, a través de la Direcció General de Turisme, subvenciona el projecte "L'Illa de la Pietat" que lidera l'Ajuntament de Vic. Es tracta d'una ambiciosa iniciativa de difusió turística per explicar la història de la ciutat al voltant de l'església de la Pietat a través de quatre espais patrimonials: l'església, el campanar, la capella fonda i el Temple Romà i el castell dels Montcada.

El govern subvenciona fins a un 50% dels projectes presentats d'arreu de Catalunya amb un màxim de 350.000 euros. És el cas de Vic, on l'Ajuntament haurà d'aportar-hi almenys l'altra meitat. La Generalitat té el compromís d'invertir aquesta quantitat en els propers tres anys. Es tracta d'un dels projectes de difusió turística més ambiciosos de Vic dels últims anys. S'executarà a partir de l'any que ve.

Finançat gràcies a l'impost turístic

Aquests ajuts s'han finançat gràcies als ingressos de l'Impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), i tenen com a objectiu millorar la competitivitat de les destinacions turístiques catalanes. Des de 2014 s'han subvencionat 73 projectes amb un total de 23 milions d'euros que han generat una inversió global de 64 milions d'euros.

Arxivat a