Inici de les obres de millora en un tram de la BV-5227 a Santa Maria de Besora

Els treballs permetran la creació d'un itinerari per a vianants que millorarà les condicions de seguretat de la via

Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:29h
La Diputació de Barcelona preveu iniciar aquesta setmana les obres de millora del tram de la carretera BV-5227, a Santa Maria de Besora, dins el nucli urbà de Sant Quirze de Besora. L'actuació, que concretament compta amb un pressupost de 529.426 euros i un termini d'execució de quatre mesos, comportarà la creació d'un itinerari de vianants al marge dret del carrer Vidrà.

L'objectiu és millorar les condicions de seguretat, ja que fins ara, des del carrer de la Torre fins al número 60 de la via, no hi havia cap pas per als vianants, i això els obligava a transitar per la calçada, fet que comportava perill ja que la via és molt estreta i, de mitjana, suporta un trànsit diari de 4.391 cotxes.

Les obres consistiran en la creació d'una vorera al marge esquerre del carrer de la Torres fins a enllaçar amb la vorera existent en el tram de cases unifamiliars situades en el punt quilomètric 0,870. Aquesta vorera s'executarà sobre mur de formigó i en alguns trams sobre estructura metàl·lica en voladís.

Per altra banda, també es millorarà el drenatge amb la captació de les aigües pluvials, es modificarà la xarxa de clavegueram i s'ampliarà la xarxa d'enllumenat. Així mateix, es pacificarà l'entorn amb una porta d'entrada al municipi i elements de reducció de velocitat i un nou pas de vianants a l'alçada del número 60 del carrer de Vidrà.