L'alcalde i tres regidors de l'Esquirol, condemnats a pagar 27.900 euros

Els multen per no haver fet enderrocar part d'una casa de Cantonigròs que tenia una llicència irregular atorgada l'anterior govern municipal

Redacció
10 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:27h
L'alcalde i tres regidors de l'Ajuntament de l'Esquirol han de pagar, de la seva butxaca, una multa de 27.900 que es deriva d'una llicència d'obres irregular d'una part d'una casa de Cantonigròs que va atorgar l'Ajuntament el 2003. Precisament aquest any, l'actual alcalde Àlex Montanyà (AUD-ERC) i els regidors Joan Callegón, Ventura Bagaria i Alba Molas ni tan sols formaven part del govern.

El cas consisteix en l'enderroc parcial del mur de contenció de terres de la parcel·la, l'enderroc de la planta sota coberta i retrocedir 30 cm en paral·lel la totalitat de la façana oest. La llicència d'obres es va revisar el 2008, emparant-se amb l'aprovació del nou POUM per legalitzar l'obra. Tot i així, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar-lo. El 2013, es va emetre una sentència ferma contra la llicència d'obres que obligava a corregir-ho.

Des de llavors, l'Ajuntament va iniciar converses amb la propietat de la casa perquè corregissin el projecte. El procés es va dilatar i el 2014, es va multar els regidors. Aquests van presentar un recurs d'apel·lació contra la liquidació de les multes que, finalment, ha estat desestimat. Així doncs, els quatre condemnats han de pagar 6.975 euros cadascun per haver endarrerit l'enderroc de part d'una casa de Cantonigròs.

L'alcalde i els regidors, tal com explica el batlle en una nota, consideren aquest mesura "injusta". D’altra banda, es remarca que "el consistori vetllarà perquè els primers culpables de les irregularitats se'n facin responsables”, ja que l’Ajuntament haurà de fer-se càrrec del cost de les obres i afrontar també els danys i perjudicis ocasionats a la familia afectada.
 

Llegeix el comunicat sencer en aquest enllaç