L'Audiència Nacional espanyola rebutja alliberar Carles Mundó

La jutge Carmen Lamela ha desestimat els recursos presentats per Oriol Junqueras i els altres set consellers argumentant el risc de fuga i la reiteració delictiva

Els consellers del Govern arribant a l'Audiència Nacional espanyola
Els consellers del Govern arribant a l'Audiència Nacional espanyola | ACN
Redacció
09 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:14h
L'Audiència Nacional espanyola ha rebutjat alliberar els consellers del Govern que estan empresonats des de la setmana passada. La jutge Carmen Lamela, segons ha avançat la Cadena Ser, ha desestimat els recursos de reforma presentats per Oriol Junqueras i els altres set membres de l'executiu Puigdemont, que en forma part el gurbetà Carles Mundó, al·legant risc de fuga i reiteració delictiva. Ara, serà el torn dels recursos d'apel·lació –que en el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart també han estat desestimats-.

Per altra banda, Carmen Lamela ha frenat els tràmits per embargar la fiança de 6,2 milions d'euros que ha interposat als membres del Govern. El termini va acabar el dimarts passat però ara s'ha allargat uns dies.

Santi Vila, per la seva banda, demana ser exculpat perquè va intentar frenar la DUI "per tots els mitjans". L'exconseller, que va ser alliberat després de pagar una fiança de 50.000 euros, presenta un recurs a l'Audiència Nacional on explica que només va participar en l'aprovació del decret de convocatòria de l'1-O. A més, indica que no va instigar cap mobilització ni va fer cap despesa per a la independència.