Centenars d'alcaldes demanen la llibertat dels presos polítics davant la Comissió Europea

Miquel Buch, president de l'ACM, i Neus Lloveras, presidenta de l'AMI, lideren la marxa juntament amb els eurodiputats del PDECat i ERC i una vintena de batlles d'Osona

Redacció
07 de novembre del 2017
Actualitzat a les 21:02h

Els alcaldes osonencs a Brussel·les Foto: Twitter @carlesbanus


Manifestació sobiranista davant la Comissió Europea, a Brussel·les, en defensa del Govern a l'exili que encapçala Carles Puigdemont i de l'alliberament dels presos polítics. Uns dos-cents alcaldes s'han desplaçat aquest dimarts cap a la capital europea per reivindicar la legitimitat de l'executiu i per demanar la llibertat dels membres de l'executiu i dels líders del sobiranisme civil que estan empresonats.

La delegació ha sortit en avió des de Barcelona cap a les 10 del matí, i ha arribat al cap de dues hores a Brussel·les. Des de l'aeroport s'han desplaçat en autobús cap a la zona de la ciutat en què hi ha les institucions europees. La comitiva la lideren Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), i Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

També formen part de la manifestació els eurodiputats Ramon Tremosa (PDECat), Jordi Solé i Josep Maria Terricabras (aquests dos d'ERC).

Entre aquests hi ha un total de vint alcaldes d’Osona. Aquests són l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; l’alcade de Manlleu, Àlex Garrido; l’alcalde de Torelló, Santi Vivet; l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer; l’alcaldessa de Balenyà, Anna Magem; l’alcalde de Roda de Ter, Albert Serra; l’alcalde de Sant Vicenç de Torelló, Èric Sibina; l’alcalde de Gurb, Joan Roca; l’alcalde de Tavèrnoles, Carles Banús; l’alcalde de Folgueroles, Carles Baronet; l’alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez; l’alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer; l’alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, Anna Franquesa; l’alcalde de Vidrà, Josep Anglada; l’alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit; l’alcaldessa de Viladrau, Margarida Feliu, l’alcalde de Santa Eulàlia de Riuprimer, Àngel Torres; l'alcalde d'El Brull, Ferran Teixidó; l'alcaldessa d'Alpens, Montse Barniol i l'alcalde de Sant Agustí de Lluçanès, Josep Pujol Boladeras.
 

Alcaldes sobiranistes es manifesten davant la Comissió Europea Foto: ACM