Més de 9.000 persones passen per la Fira de la Muntanya a Vic

La xifra suposa un petit descens respecte a l'any passat, mentre que el volum de vendes del mercat d'ocasió ha augmentat lleugerament

La xerrada de Simone Moro va ser una de les activitats amb més afluència de públic
La xerrada de Simone Moro va ser una de les activitats amb més afluència de públic | Josep M. Montaner
Redacció
06 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:48h
Gran acceptació de la Fira de la Muntanya al recinte firal El Sucre a Vic. Tal com informa l'organització, aquest cap de setmana, més de 9.000 persones han passat per la fira. La xifra suposa un petit descens respecte a l'any passat, on n'hi va haver uns deu mil. Els grans atractius de la fira han estat l'àrea expositiva, les activitats esportives, el mercat d'ocasió i la fira del llibre, que han captat l'interès dels amants de la natura i el lleure. Enguany el mercat ha augmentat lleugerament el volum de vendes.

També destaca l'èxit del concurs d'escalada d'Open Bloc, que ha exhaurit el nombre de places que s'oferien per concursar-hi (200 adults i 120 infantils) i ha esdevingut la competició d'aquesta modalitat amb un major nombre d'inscrits de les que s'organitzen al llarg de l'any a Catalunya. Pel que fa a conferències, la xerrada sobre "Els 8.000 a l'hivern" del reconegut alpinista italià Simone Moro, va omplir el dissabte l'Espai Fòrum.

D'altra banda, l'Associació del Gremi d'Editors en Llengua Catalana, organitzadors de la Fira del Llibre de Muntanya, es mostren satisfets amb l'edició d'aquest any i amb el format actual de la fira. L'Associació va lliurar dissabte el 3r Premi Editorial del Llibre de Muntanya, que reconeix la tasca dels autors i de les editorials que promocionen la cultura, els esports i el patrimoni a l'entorn de la muntanya. El Premi Jacint Verdaguer va ser per a Jordi Pons i el seu Aplinisme sense ficció.

El Collsacabra pren el relleu

A partir d'ara, el Collsacabra pren el protagonisme en la Fira de Muntanya. Entre l'Esquirol, Cantonigròs i Tavertet, hi haurà diverses activitats, com la tirolina gegant o la Cabrerès Mountain Marathon, el proper 12 de novembre . Entre les novetats, destaca el nou concurs de fotografia internacional (Collsacabra, concurs internacional de fotografia) que es porta a terme dins la programació de Collsacabra Viu, també el proper cap de setmana.
Arxivat a