La vida dels consellers a la presó: cel·les de 12 metres, visites familiars i oci a l'aire lliure

Els familiars han pogut visitar els membres de l'executiu per primera vegada aquest cap de setmana

Els consellers entrant a l'Audiència Nacional.
Els consellers entrant a l'Audiència Nacional. | ACN
Redacció
05 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:49h

Els primers dies al centre penitenciari d'Estremera del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i de la resta de consellers empresonats transcorren en cel·les de 12 metres quadrats, localitzades en mòduls considerats "tous" per la seva escassa conflictivitat. Així ho destaquen fonts oficials penitenciàries a Europa Press.

Els membres del Govern disposen d'assistència mèdica immediata 24 hores en cas de ser necessària, disposen d'espais comuns per activitats culturals, accés a la biblioteca i poden mantenir 10 comunicacions telefòniques a la setmana amb els seus familiars i amics.

Durant el cap de setmana són habituals les visites de familiars. Aquest dissabte Mundó, Junqueras, Rull, Turull, Romeva, Borràs, Forn i Bassa han pogut rebre l'escalf dels seus propers. De fet, l'Ajuntament de Gurb, lloc de procedència del conseller de Justícia, ha informat a través de Twitter, citant fonts familiars, que "està bé i al corrent de les mostres de suport".


El dia a dia a presó

El centre penitenciari d'Estremera és un dels més moderns a Europa. La rutina comença a les 08.00 hores. Després de l'esmorzar, comencen diferents activitats lúdiques i d'esplai, amb accés a classes de spinning i altres esports en el poliesportiu, biblioteca, activitats culturals, cursos d'anglès i gestió del mòdul.

A les 14.00 hores se serveix el menjar. Havent dinat i reposat, al voltant de les 16.30 hores els interns surten al pati, on poden fer caminades a l'aire lliure, fer esport i comunicar-se amb la resta de presos, franja que es perllonga durant diverses hores. El sopar se serveix a les 20.00 hores, després del qual els interns tornen a la seva cel·la.