Els bandolers tornen a Olost

La Fira d'en Rocaguinarda d'enguany entra de ple en l'època de la pesta bubònica

Dos personatges de la fira, caracteritzats d'època, en una imatge d'arxiu.
Dos personatges de la fira, caracteritzats d'època, en una imatge d'arxiu. | José M. Gutiérrez
Redacció
04 de novembre del 2017
Pesta bubònica, bandolers, barjaules i història es retroben aquest diumenge, 5 de novembre, a la Fira d'en Rocaguinarda, on hi haurà una vuitantena de parades d'artesania i aliments de proximitat. Des de les 10 a les 7 de la tarda Olost acollirà la 9a edició de la festa caracteritzada pel sentit de l'humor. Enguany Olost entrarà de ple en l'època de la pesta bubònica: està en alerta 4.

Centenars d'actors i actrius del poble es posaran els papers de bandolers, soldats, bugaderes, vidents, venedors o barjaules per oferir els visitants diferents escenes, algunes preparades i també d'improvisades. No hi faltaran tortures públiques a la plaça, personatges com Quixot o Sanxo, vinculats al Rocaguinarda més literari o l'escenificació de l'indult. Durant la tarda els organitzadors tenen previst fer un homenatge al voluntariat.

D'altra banda, per completar les activitats de la fira, en diferents moments del dia s'organitzaran visites gratuïtes guiades a l'Espai Perot Rocaguinarda, on es donaran a conèixer els esdeveniments més importants que va protagonitzar el bandoler del Lluçanès. També hi haurà animació infantil a la tarda i es reprendrà l'activitat de la Fira amb escenes teatralitzades totalment diferents de les del matí i amb un final, que des de l'organització apunten que serà, "espectacular".
 

Recull de galeries de fotos de la Fira d'en Rocaguinarda 

Programa d’actes de la Fira d’en Perot Rocaguinarda