Milers de persones clamen «llibertat i dignitat» a la plaça de Vic després de l'empresonament de mig govern

Record especial al gurbetà Carles Mundó, conseller de Justícia | Crits de "vaga general" i "parem Catalunya" després de la decisió de l'Audiència Nacional

La plaça Major aquest dijous al vespre
La plaça Major aquest dijous al vespre | Sergi Cámara
02 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:08h
La ràbia, la impotència i la tristesa s'han pogut palpar aquest dijous vespre a la plaça Major de Vic on s'han concentrat milers de persones d'arreu de la comarca per traslladar el seu suport als consellers empresonats. Amb una plaça plena ressonaven els crits de "llibertat" en cadascun dels parlaments.

La figura del conseller de Justícia i gurbetà, Carles Mundó, ha tingut una menció especial. Fins i tot, la convocatòria ha començat 5 minuts després de les 7 perquè la seva dona, Anna Marta Roca, volia ser entre la gent els manifestants. Roca ha agraït el suport que rebut remarcant que "si estem units, ens en sortirem".
 En aquest mateix sentit, des del Comitè de Defensa de la República de Vic han remarcat que "el poble unit dona suport al govern de la República" i sobretot que "la nostra dignitat està per sobre de qualsevol repressió". Per la seva banda, Òmnium i ANC, han llegit el manifest conjunt d'arreu del país.

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, remarcat que és un "dia trist i injust" perquè "han estat capaços de tancar el nostre govern, escollit democràticament". L'alcaldessa ha traslladat un escalf a tots els consellers, els Jordis i a les seves famílies.

La mirada posada en el 21-D i vaga general

"Esperem que Europa vegi com actua l'Estat espanyol", ha dit l'alcaldessa, remarcant que "el 21-D guanyarem la llibertat. D'altra banda, durant la concentració s'han sentit molts crits de "llibertat", però sobretot de "vaga general" i d'"aturem el país".
Arxivat a