«El 9 nou» deixarà d'encartar «El Periódico» al gener

Un 63% dels subscriptors del periòdic comarcal voten no seguir rebent el diari nacional

El 12 de gener serà el darrer dia que s'encartaran els dos diaris junts
El 12 de gener serà el darrer dia que s'encartaran els dos diaris junts | Adrià Costa
Redacció
20 d'octubre del 2017
El 9 Nou deixarà d'encartar El Periódico a principis del 2018. Ambdues empreses rescindiran el conveni de col·laboració al gener. Tal com explica el periòdic comarcal, l'acord arriba després que el grup editor Prosa fes una enquesta als seus subscriptors per demanar-los si volien que es continués encartant el diari nacional. El resultat és el següent: 63% no, 34% sí, i 3% indiferent.

Després dels resultats Prosa ha decidit finalitzar el contracte amb El Periódico, una proposta consensuada per ambdues parts. De totes maneres, els subscriptors que van respondre que el volien continuar rebent, l'empresa editora del diari barceloní els hi farà arribar. Per la resta, el 12 de gener serà el darrer dia que s'encartaran els dos diaris junts

El passat setembre, alguns lectors i subscriptors d'El 9 Nouvan posar en marxa una recollida de signatures, a través de change.org, per demanar que no s'hi encartés més El Periódico. En la campanya denunciaven "una greu manca de qualitat periodística i d'ètica professional". Ho van arribar a firmar més de mil persones.