​La música de joves talents torna a Centelles pel Vesprades de Tardor

Del 21 al 29 d'octubre, el municipi acull quatre concerts en la sisena edició del cicle musical

Toni Carrasco
19 d'octubre del 2017
Actualitzat el 25 d'octubre a les 9:20h

La cantant Gemma Humet Foto: Júlia Quintana


Del 21 al 29 d'octubre Centelles acollirà de nou, com ja és tradicional en aquestes dates, una nova edició del cicle Vesprades de Tardor. Els concerts són de joves talents amb quatre estils musicals ben diferents els uns dels altres.

Aquest dissabte, 21 d'octubre, a les 9 del vespre al Centre Parroquial, la primera actuació es centrarà en el jazz manouche a càrrec del guitarrista i màxim representant del jazz manouche al nostre país, Albert Bello i el violinista Oriol Saña que formen el conjunt Boston Bridges. Es podrà escoltar el més pur gypsy jazz francés de mestres reconeguts com Django Reinartd i Stephan Grapelli. El jazz manouche va néixer als anys trenta fins als cinquanta als entorns de París de la mà de guitarristes d'ètnia gitana com els germans Pierre Baro Ferret, Etienne Sarane Ferret, Jean Matelo Ferret o el guitarrista de Josephine Baker, Óscar Alemán. Tot un luxe exclusiu i i vintage poder retornar al París dels anys 30 amb dos dels músics actuals que més estan fent per difondre i recuperar el manouche jazz.

L'endemà, diumenge 22, a dos quarts de 7 al Casal F. Macià li tocarà el torn al flamenc més "jondo" amb la violinista Elisa Prenda i el seu trencador projecte Alauda on també es podrà gaudir de la barreja mestissa de jazz i música llatina, basats en alguns temes de Pablo Sarasate i Manuel de Falla. La jove Elisa, nascuda el 1990 a la localitat sevillana de Mairena d'Alcor, és un clar exemple del nou i renovat flamenc però basant-se en el més pur estil flamenc amb "duende" i amb un instrument absolutament nou, el violí, molt poc utilitzat fins ara en aquest tipus de música tan temperamental i genuïna. Una violinista que ha col·laborat en formacions tan diverses com La Fura dels Baus, el músic Kepa Junquera o la prestigiosa Orquesta Joven de Andalucía.

Per la setmana que ve està prevista l'actuació de la cantautora terrassenca afincada a Centelles, Gemma Humet, presentant el seu últim disc, Encara. I la clausura anirà a càrrec de L'Ensemble Vox Harmònica del Club Monteverdi, que per commemorar el 450è aniversari del naixement de Claudio Monteverdi, presentarà un concert teatralitzat amb situacions contemporànies de les passions humanes bàsiques encara actuals. Els concerts tindran lloc al Casal F. Macià i al recentment remodelat Centre Parroquial de Centelles.
 

Consulta la programació

 

Arxivat a