El crit «A por ellos» no genera «hostilitat»: així veu un jutge les mostres de catalanofòbia

Un grup d'advocats de Vic promou una demanda sobre el clam per conèixer si conté un delicte d'odi | La demanda ha estat arxivada

Centenars de persones concentrades a Huelva
Centenars de persones concentrades a Huelva
Redacció
16 d'octubre del 2017
Diversos dels agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional espanyola que sortien de les seves comissaries dies abans del referèndum per aturar l'1-O van rebre l'escalf dels seus veïns, la majoria procedents d'Andalusia, al crit de "A por ellos!". Aquest clam va ser portat per un grup d'advocats de Vic davant de la justícia per si contenia un delicte d'odi. Aquesta demanda, però, ha estat rebutjada.

La resolució judicial, a la qual ha tingut accés Osona.com, apunta que l'"A por ellos!" no conté "cap tipus de menyspreu o insult ni promou cap generació de sentiments d'hostilitat contra persones o grups". Un altre dels motius exposats pel jutge són que no es pot dilucidar si són un grup o tots o els catalans als quals va dirigit el crit. També, que la policia no canviarà la manera d'actuar perquè "no es pot esperar que se sentin provocats o promoguts a realitzar actes de violència per la simple i trivial recepció de missatges o estímuls banals".