Una quarantena de directors d'escoles d'Osona demanen a Europa que censuri la repressió de l'1-O

La carta enviada a la Comissió Europea, signada per directors d'arreu de Catalunya, també reclama que la institució mostri solidaritat amb els 893 ferits

Càrregues policials a Girona
Càrregues policials a Girona | Carles Palacio
Redacció
11 d'octubre del 2017
Un total de 620 directors de centres educatius catalans, molts dels quals van acollir les urnes del referèndum, han enviat una carta a la Comissió Europea on li demanen que mostri públicament “la solidaritat i l'afecte” amb els 893 ferits per les càrregues policials de l'1-O. Així mateix, reclamen a la institució que faci arribar al govern espanyol “la seva enèrgica repulsa per l'acció violenta de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil”.

Els directors al·leguen que són conscients que la seva funció és “educar futurs ciutadans europeus”, per la qual cosa se senten legitimats per demanar ajuda a la Comissió. La carta està escrita en català i en anglès i està signada per directors d'arreu del territori. Es va enviar el passat 3 d'octubre.

En total hi ha 44 directors d'escoles de la comarca d'Osona. Són els següents: Les Basseroles (Sant Miquel de Balenyà), La Monjoia (Sant Bartomeu del Grau), Escola Xoriguer (Centelles), Escola Lloriana (Sant Vicenç de Torelló), Les Roques (Vilanova de Sau), Institut Escola Marta Mata (Torelló), Escola Jacint Verdaguer (Santa Eugènia de Berga), Escola Sagrats Cors (Torelló), Escola El Roure Gros (Santa Eulàlia de Riuprimer), ESC Farigola (Seva), Escola la Sínia (Vic), Escola Aurora (Sant Boi de Lluçanès), Col·legi PIVE (Tona), L’agullola (Rupit i Pruit), Escola Guillem de Mont-Rodon (Vic), Santa Caterina de Siena (Vic), Institut de Vic, Escola Lluçanès (Prats de Lluçanès), Institut de Gurb, Les Pinediques (Taradell), Escola El Despujol (Les Masies de Voltregà), Les Escoles (Gurb), Escola Dr. Fortià Solà (Torelló), Escola Josep Maria Xandri (Sant Pere de Torelló), L’Estel (Vic), Escola Mossèn Cinto (Folgueroles), FEDAC Vic, Sagrat Cor (Vic), Escola Sentfores (Vic), Institut Antoni Pous i Argila (Manlleu), Escola Joan XXIII (Balenyà), Escola El Cabrerès (L’Esquirol), L’Era de Dalt (Tona), Escola Bellpuig (Sant Julià de Vilatorta), Escola La Forja (Alpens), Vedruna Escorial Vic, Escola Terra Nostra (Olost), Sant Miquel dels Sants (Vic), Escola Verda del Ges (Torelló), Escola Emili Teixidor (Roda de Ter), Escola Muntanyola, Escola Dr. Joaquim Salarich (Vic), Cardona (Calldetenes), Escola Rocaprevera (Torelló) i Andersen (Vic).
 

Carta dels directors d'escoles catalanes by naciodigital on Scribd