Vic inaugura l'espai dedicat al pare Lluís Rocaspana

Un monòlit recorda la tasca que el franciscà va realitzar per fomentar la convivència i la cohesió social

Durant la inauguració del nou espai.
Durant la inauguració del nou espai. | Aj. de Vic
Redacció
09 d'octubre del 2017
Actualitzat a les 12:47h

Vic va inaugurar aquest diumenge l’espai en reconeixement a la tasca del Pare Lluís Rocaspana, rector de la parròquia del Remei durant 27 anys, i que va morir el febrer d’aquest any. Aquest espai, situat al costat del Molí del Blanqueig, compta també amb un monòlit que recorda la presència de la comunitat franciscana a Vic. En el darrer ple municipal, el consistori va votar unànimement a favor de l’habilitació d’aquest espai en record del pare franciscà.
 
Tal com explica l’Ajuntament en una nota, l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va elogiar “la tasca realitzada pel pare franciscà a la ciutat per afavorir la convivència i la cohesió social”. L’alcaldessa va utilitzar una cita de Sant Francesc per definir l’esperit del Pare Lluís: “És en el donar, que rebem”.

Una iniciativa sorgida de la ciutadania
 
La iniciativa de donar nom a un espai de la ciutat al Pare Lluís Rocaspana va sorgir de la ciutadania, i en concret dels exregidors Xavier Cervera i Joan López.  Cervera va posar en relleu també la cohesió social que va impulsar el Pare Lluís, “en una primera etapa amb persones vingudes d’altres pobles d’Espanya i, posteriorment, amb persones vingudes d’altres països, independentment de la seva religió.”
 
En aquest sentit, el pastor del Centro Cristiano de la Adoración —església pentecostal—, Steven Otasowie, va descriure la figura del Pare Lluís “com una benedicció per a totes les comunitats religioses”. Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Veïns del Remei, Carme Vilaregut, va afegir que “el barri del Remei va esdevenir casa seva”, i que els llaços creats amb la vida del barri van fer que “tots els veïns se sentissin amics del Pare Lluís”.

Entre els assistents també hi havia el pare Josep Gendrau, en representació de la comunitat franciscana; el Pare Màxim, de la comunitat franciscana de Sabadell i la neboda del Pare Lluís.
 

Lluís Rocaspana, en una imatge del 2008. Foto: Adrià Costa


 
Arxivat a