Taradell ja té mapa del seu patrimoni cultural

L'estudi ha estat elaborat per l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació conjuntament amb personal de l'ajuntament

Redacció
05 d'octubre del 2017

Passant dels Tonis de Taradell Foto: Josep M. Costa


Des d'aquest dissabte, Taradell ja té mapa del seu patrimoni cultural. En el text s'han inventariat 585 elements, dels quals el 68% correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 14% és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), 5% documental (fons documentals i d'imatges), 4% immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 9% natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

Aquest Mapa ha estat realitzat per la professional Marta Lloret Blackburn de l'empresa Antequem SL amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l'Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca.

El Mapa del Patrimoni Cultural local té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi i la seva valoració, permetent així que l'Ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar la seva rendibilització social.

També facilita a les corporacions municipals una eina de coneixement de la globalitat del patrimoni que es troba en el seu terme municipal, per tal d'unificar la informació i garantir el seu accés públic; la gestió i conservació del conjunt del patrimoni local; la seva difusió als ciutadans; la presa de decisions en el planejament urbanístic; l'establiment de diferents modalitats de rutes didàctiques i turístiques; la planificació de la senyalització; etc.

L'accés al Mapa és a través de la web de Diputació de Barcelona – Mapes de Patrimoni Cultural en línia o bé a la web dels propis ajuntaments.
Arxivat a