Quatre ferits lleus per l'impacte de balins mentre protegien un col·legi electoral de Manlleu

Els agents estan investigant l'origen dels trets, a prop de l'escola Puig-Agut

Una de les persones ferides a Manlleu
Una de les persones ferides a Manlleu | Osona.com
Roger Font / Carles Fiter
29 de setembre del 2017
Actualitzat el 30 de setembre a la 13:11h
Quatre persones han resultat ferides lleus aquest divendres al vespre mentre es trobaven ocupant una escola de Manlleu, col·legi electoral del referèndum d'aquest 1 d'octubre, quan una persona els ha disparat, amb una escopeta de balins, impactant-los al coll i al pit. Es tracta de l'escola Puig-Agut, al barri de l'Erm.

Segons fonts de l'Ajuntament, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local estan investigant d'on poden provenir aquests trets. Tres víctimes ja han denunciat els fets als Mossos.

L'Àngel, el ferit que ha rebut l'impacte al pit, ha explicat a Osona.com que ell no es trobava al lloc però que ha baixat a veure què havia passat quan un company seu, que sí que es trobava al col·legi, l'ha avisat de l'incident. Un cop s'ha trobat al lloc, ha rebut l'impacte. "Sembla que seria amb una escopeta de fira", ha apuntat, tot alertant que "si hagués impactat a un ull podria haver estat pitjor".
 

L'impacte d'un balí al pit d'un home Foto: Sergi Càmara


Un altre testimoni apunta que hauria disparat "uns sis trets i no gaire seguits, devia anar carregant". "Entre la primera persona que n'ha rebut un i el quart ha passat força estona", ha explicat, tot afegint: "No feien mal i anàvem mirant d'on venien. Ha estat llavors quan n'ha disparat algun més".

Des del Comitè de Defensa del Referèndum de Manlleu han apuntat: "Persones que defensaven l'escola Puig-Agut han rebut perdigonades de desconeguts. Denunciem la violència, activem la solidaritat". Per la seva banda, l'alcalde de Manlleu, també ha lamentat els fets remarcant que "continuarem defensant pacíficament la democràcia i els espais electorals".


La policia local de Manlleu, al lloc dels fets Foto: Sergi Càmara

Arxivat a