Posen en marxa un projecte solidari per fer ninos de ganxet per a nens hospitalitzats

Veïnes del Voltreganès fan aquestes joguines per millorar la salut dels infants

El grup està format per unes 25 persones que fan arribar les joguines a l'Hospital de Vic i el de Sant Joan de Déu
El grup està format per unes 25 persones que fan arribar les joguines a l'Hospital de Vic i el de Sant Joan de Déu | YouTube
Redacció
28 de setembre del 2017

Veïnes del Voltreganès han posat en marxa un projecte solidari amb ninos de ganxet per a nens hospitalitzats. La iniciativa, que s'anomena "Llanetes amb companyia", sorgeix d'una veïna de Sant Hipòlit de Voltregà que ja ha animat a 25 persones més per fer arribar aquestes joguines a l'Hospital Universitari de Vic i a l'Hospital Sant Joan de Déu.

Aquest projecte no ha nascut pròpiament a Osona, sinó que es va portar a terme a Dinamarca el 2013, entregant popets de ganxets als nadons prematurs ingressats a les unitats de cures intensives neonatals. Les joguines tenen l'objectiu de millorar la respiració dels bebès i a mantenir un ritme cardíac regular.

Els ajuntaments de Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà donen suport al projecte veïnal amb la cessió del local i el pagament de les despeses de material. Es reuneixen cada dilluns i dimecres de les 16.30 a les 18.30 al Ganxo de Sant Hipòlit.