L'independentisme fa pinya a Vic: «Tenim l'horitzó de l'1-O amb la certesa que el guanyarem»

Jordi Sànchez remarca que "ja estem guanyant el camí de la llibertat i la dignitat" en l'acte unitari a l'Atlàntida | Joan Coma apunta que "la desobediència i la insubmissió és l'únic camí" | Marta Rovira fa una crida a la mobilització | Marta Pascal destaca la unitat dels partits sobiranistes: "Deien que ens barallaríem segur i som aquí junts"

Pascal, Sànchez, Coma i Rovira
Pascal, Sànchez, Coma i Rovira | Jose M. Gutiérrez
24 de setembre del 2017
Actualitzat el 25 de setembre a la 13:50h
L'independentisme va fer pinya aquest diumenge al vespre a l'Atlàntida de Vic. Més d'un miler de persones van assistir a l'acte unitari "La resposta és el Sí", organitzat per l'ANC Vic, amb Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Marta Rovira, secretària general d'ERC, Marta Pascal, la coordinadora general del PDECat, i Joan Coma, regidor de Capgirem Vic.

El president de l'ANC va ser clar i va remarcar que "tenim l'horitzó de l'1-O amb la certesa que el guanyarem". De fet, segons Sànchez, aquests darrers dies "ja estem guanyant el camí de la llibertat i de la dignitat".
 

Sànchez ha remarcat que els propers dies hi haurà pressió. Foto: Jose M. Gutiérrez


Sánchez va lloar la diversitat de l'independentisme, ja que "la gent, més enllà de les seves posicions ideològiques, té la voluntat de treballar units per conquerir la dignitat i la llibertat democràtica". "Un país que camina unit en societat i amb les institucions per guanyar la possibilitat de ser un nou estat d'Europa, és un país guanyador", va sentenciar.

D'altra banda, el president de l'Assemblea també va apuntar que els propers dies hi haurà pressió perquè l'1-O no es voti. Tot i així, "passi el que passi, no perdem el nostre nord", ha remarcat.

Joan Coma: «La desobediència i la insubmissió és l'únic camí»

Joan Coma, regidor de la CUP-Capgirem Vic, va encetar els parlaments. Abans, però, Coma va posar una estelada a sobre el faristol i els crits d'independència van tornar a ressonar a l'auditori. El regidor de Capgirem Vic va remarcar que "sense desobediència no hi ha independència".
 

Coma ha traslladat el suport a tots els detinguts. Foto: Jose M. Gutiérrez


Coma va repassar els acrtes de repressió dels darrers dies i va traslladar tot el suport als detinguts. "L'Estat ha decidit ocupar políticament Catalunya", però "en cadascun d'aquests atacs hi ha hagut una resposta contundent i responsable". En aquest sentit, el cupaire deia: "la seva estratègia és la de la por i la nostra la de la sobirania".

El regidor de Capgirem Vic va remarcar que "la desobediència i la insubmissió és l'únic camí". "No hem arribat fins aquí per retrocedir, hem arribat fins aquí per guanyar", va sentenciar.

Marta Rovira: «L'1-O ens ho juguem tot i el millor instrument és anar a votar»

Rovira també va repassar la intensitat dels últims dies. "Cada dia ha semblat tota una setmana", deia la republicana, remarcant que "ens posen a prova, però ens sentim forts i valents".
 

Marta Rovira ha fet una crida a la mobilització. Foto: Jose M. Gutiérrez


Va apuntar que els dies que venen seran més intensos i per això, segons Rovira, caldrà una resposta de mobilització. Alhora també va dir que "la feina que tenim ara és que l'1 d'octubre no s'acabin les cues a les escoles electorals", remarcant que s'ha de convèncer a tots els demòcrates a anar a votar. "Aquest 1 d'octubre, ens ho juguem tot, i el millor instrument és anar a votar", va concloure.

La republicana va denunciar el "sistemàtic bloqueig polític" que està sotmès Catalunya. "Cap dels pactes fiscals i polítics s'ha complert per part de l'estat fins a l'últim punt", deia Rovira, exemplificant-ho amb la llei de pobres energètica.

La secretària general d'ERC també va apuntar que aquests dies "intentaran fer veure que el debat polític és un altre", però "el debat que tenim entre mans és molt senzill: avançar o quedar-nos com sempre. No pararem fins al final".
 

Marta Pascal ha remarcat la unitat dels partits independentistes. Foto: Jose M. Gutiérrez


Marta Pascal: «Deien que ens barallaríem segur i som aquí junts»

"Benvinguts a un acte il·legal", així va començar el seu torn Marta Pascal. Pascal va fer referència a les diferents declaracions sobre el trencament entre els partits sobiranistes davant del procés. "Deien que ens barallaríem segur i som aquí junts", remarcant que "el poble està unit".

La coordinadora general del PDECat també va repassar els actes de repressió d'aquesta setmana passada i va fer referència a les paraules de l'homilia d'aquest diumenge a Montserrat on s'ha pogut sentir: "Quan es menystenen les institucions, es menystenen les persones".

D'altra banda, Pascal va remarcar que es tracta de moments molt importants per molts que no ho han pogut viure i per d'altres que serà el seu futur. "El dia 1 comença tot", va concloure.
 

Peyu, durant l'acte unitari. Foto: Jose M. Gutiérrez


"La resposta és el Sí" va ser presentat per l'humorista Peyu i les cançons de la Coral Canigó i l'Orfeó Vigatà. Precisament, l'acte va acabar amb un apoteòsic Cant de la Senyera i Els segadors, amb tot el públic dempeus, i algun crit de "Terra Lliure". Els més escoltats, però, sense cap mena de dubte van ser "votarem" i "independència".

L'acte es va fer a la sala Ramon Montanyà del Teatre l'Atlàntida de Vic que va quedar petita pels més del miler de persones que hi havia. Aquesta sala té un aforament de 800 persones, i se'n va adaptar una altra a través de videoconferència, amb un aforament de 300 butaques.
 

La sala Ramon Montanyà, plena de gom a gom. Foto: Jose M. Gutiérrez

Arxivat a