Milers d'osonencs protesten contra la repressió: «Contra les porres, nosaltres decidirem»

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra remarca que l'Estat Espanyol "ha sobrepassat els límits" i demana "resistència pacífica"

Concentració massiva a Vic
Concentració massiva a Vic | Albert Alemany
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:47h
"Davant la repressió, mobilització". Aquesta ha estat la resposta de milers d'osonencs que s'han concentrat aquest migdia a la plaça Major de Vic per protestar contra els escorcolls i les detencions de la Guàrdia Civil. Amb crits de "votarem", "independència", "no tenim por" i "fora les forces d'ocupació", unes tres mil persones s'han agrupat a Vic amb estelades, les samarretes fluorescents de la Diada i, fins i tot, alguna urna.

Jordi Figuerola, del Moviment 30/03, ha estat l'encarregat de llegir el manifest denunciant "el gravíssim deteriorament de les llibertats", però "contra les porres, nosaltres decidirem". En aquest sentit, ha traslladat el suport a l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i a tots els alcaldes investigats per la Fiscalia: "No estan sols".Per la seva banda, Erra ha remarcat que "l'Estat Espanyol ha sobrepassat els límits" i que "té por davant aquest moviment imparable". L'alcaldessa s'ha mostrat agraïda pel suport rebut i ha demanat "resistència pacífica" davant d'aquests atacs. A més d'Erra, també hi havia els regidors de l'Ajuntament de Vic, alcaldes i alcaldesses d'Osona (Anna Franquesa, Rosa Vestit, Joan Roca, Carles Banús...), representants de la Universitat de Vic, advocats del Col·legi de Vic, etc. "Els Segadors" han posat punt final a la concentració de la plaça. Alguns dels manifestants s'han dirigit cap a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic (al vídeo, a sota)
 


Després de la concentració, unes 300 persones s'han dirigit a la caserna de la Guàrdia Civil per protestar. Aquest vespre, després del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona s'ha organitzat una concentració des del Consell Comarcal fins a la plaça Major a partir de les 8 del vespre. El president del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses d'Osona, Àlex Garrido, i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra faran els parlaments.

Aquest matí, el cos militar ha iniciat la macrooperació contra l'organització del referèndum. S'han detingut una dotzena d'alts càrrecs, una acció que aboca el país a una crisi institucional sense precedents en democràcia. El sobiranisme també ha sortit pels carrers de Barcelona. Milers de persones s'han mobilitzat també a la capital, davant de les dependències escorcollades com el Departament d'Economia, situat a la Rambla Catalunya, i a l'Institut Català de Finances, a la Gran Via; a més dels departaments de Governació, Exteriors (a Via Laietana) i Afers Socials de la Generalitat.
 

Figuerola llegint el manifest de Moviment 30/03 Foto: Carles Fiter

 

La plaça Major, omplint-se Foto: Carles Fiter

Arxivat a