VÍDEOS La contundent reacció de la plaça Major de Vic a la macrooperació de l'Estat

Un miler de persones es concentra aquest migdia al crit de "Votarem", "independència" o "Els segadors"

Un miler de persones es concentra a la plaça Major de Vic
Un miler de persones es concentra a la plaça Major de Vic | Carles Fiter
Redacció
20 de setembre del 2017
Actualitzat a les 22:47h
La Guàrdia Civil ha iniciat aquest matí una macrooperació contra l'organització del referèndum que inclou, de moment, almenys 13 detencions d'alts càrrecs relacionades amb l'operatiu tecnològic i els webs del referèndum així com una vintena d'escorcolls a seus del Govern, empreses i domicilis particulars. 

A les dues del migdia, un miler de persones s'han concentrat a la plaça Major de Vic, on han clamat a favor del referèndum del pròxim 1 d'octubre. Crits de "Votarem!", "No tenim por" o Els segadors han ressonat amb força. Entre els manifestants, hi havia l'alcaldessa Anna Erra.

Unes tres-centes persones s'han desplaçat llavors cap a la caserna de la Guàrdia Civil de la Ciutat (vídeo, a sota).
 


Desenes d'agents han entrat a primera hora a les dependències del Departament d'Economia i Vicepresidència, situat a la Rambla Catalunya, on han tallat les línies de telèfon i la connexió a internet deixant el departament incomunicat. També ha entrat a l'Institut Català de Finances, a la Gran Via; a més dels departaments de Governació, Exteriors (a Via Laietana) i Afers Socials de la Generalitat. D'altra banda, els agents també s'han personat a primera hora del matí al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat.
 
Arxivat a