Tavèrnoles executa la franja de protecció perimetral

Les primeres accions han tingut un cost de 57.000 euros i està previst actuar al nucli urbà i la zona del Roquet

Redacció
19 de setembre del 2017
Actualitzat el 20 de setembre a les 18:32h

Una de les accions per executar la franja de protecció a Fussimanya. Foto: Difucor


Al llarg de l’any 2016 i d’aquest 2017 l’Ajuntament de Tavèrnoles ha estat executant la franja de protecció perimetral de la urbanització de Fussimanya. Aquesta franja exterior de protecció mesura com a mínim 25 metres d’amplada al voltant de tot el perímetre de la urbanització amb la vegetació arbòria reduïda i lliure de vegetació seca. Aquestes actuacions que ha dut a terme l’Ajuntament amb el suport de la Diputació de Barcelona han tingut un cost aproximat de 57.000 euros.

Així mateix està previst que durant la tardor d’aquest 2017 s’executin les franges de protecció perimetral del nucli urbà i la zona del Roquet per tal de donar compliment a les mesures de prevenció d’incendis forestals en el perímetre de totes les zones urbanes del municipi de
Tavèrnoles. Per aquestes actuacions està prevista una inversió de 18.000 euros on també es compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Des del Consistori també s’encetarà una campanya per recordar a tots els propietaris de parcel·les en urbanitzacions, que tenen el deure de mantenir- ne els terrenys en les mateixes condicions que les franges de protecció perimetral. Així mateix, per millorar la protecció dels habitatges i mantenir un entorn més segur davant els incendis forestals, cal que els propietaris també adeqüin les parcel·les edificades amb diferents mesures, com ara mantenir una franja lliure de vegetació i de restes vegetals al voltant de la façana de 2 metres com a mínim; rebaixar la cobertura vegetal en el jardí fins a un 35% de manera que les capçades dels arbres no es toquin; netejar la teulada de fulles seques i branques, i protegir la xemeneia, entre d'altres.