Presenten un col·leccionable amb la història viva fotogràfica de Centelles

Inclou més de mil imatges antigues, moltes d'aquestes, inèdites

Toni Carrasco
18 de setembre del 2017
L'Editorial Efadós d'El Papiol i l'Ajuntament de Centelles presenten aquest dimarts a les 8 del vespre a la sala de Vidre del Casal Francesc Macià del llibre col·leccionable en fascicles L'Abans. Aquesta publicació és bàsicament un recull gràfic de la vila de Centelles en el període comprès entre 1890 i 1976. La recerca, recollida, tria i classificació ha anat a càrrec de M. Dolors Bernal, Anna Chávez, Joan Corbalán, Abraham Giraldés, Anna Gómez, Pep Rovira, Joan Soler i Jordi Tantiñà.
 

La portada del col·leccionable Foto: Aj. de Centelles

El col·leccionable està dividit en els següents capítols temàtics: Carrers i places a càrrec de Joan Corbalán; Festes i tradicions d'Anna Gómez; Institucions d'Anna Chávez; Cultura, esports i lleure per Pep Rovira; Vida a pagès per Jordi Tantiñà; Món del Treball per M. Dolors Bernal i Ensenyament per Joan Soler Mata. Els textos i peus de les imatges són d'Abraham Giraldés. La publicació permetrà gaudir de fins a un miler d'imatges triades d'entre més de dues mil dins el període històric esmentat. Un gruix important de les mateixes provenen de particulars i familiars, són inèdites i han estat molts anys guardades en àlbums privats.

També mereix especial menció els fons de col·leccionistes i fotògrafs locals com és el cas de Jordi Sarrate i Andreu Pujol, respectivament. En la majoria dels casos, tanmateix, es tracta de fotos d'autor anònim i/o desconegut. L'Abans, que pretén ser un llibre de referència de les fotografies del poble dels darrers gairebé noranta anys també inclou les típiques postals d'època de principis del segle XX amb autors coneguts i diversos com Lucien Roisin, Joseph Thomas o Àngel Toldrà.
Arxivat a