L'1 d'octubre es podrà votar en tots els municipis d'Osona

Arreu s'ha signat el decret d'alcaldia de suport a la Generalitat pel referèndum, excepte a Centelles i Les Masies de Voltregà

18 de setembre del 2017
Actualitzat el 19 de setembre a les 10:28h
Tots els osonencs podran votar el proper 1 d'octubre en el referèndum d'autodeterminació. La majoria de consistoris ja van signar el decret d'alcaldia comprometent-se amb la convocatòria, tot i l'amenaça de Rajoy. El govern una carta de Puigdemont i Junqueras, informava els ajuntaments que es comptarà amb els locals municipals.

Els primers alcaldes que van signar els decrets d'alcaldia van ser els del PDECat, ERC i CUP. Una de les incògnites era si els ajuntaments del PSC, ho firmarien o no. A Sant Hipòlit de Voltregà, on hi ha una coalició entre PSC i Som Voltregà, va signar una resolució el primer tinent d'alcalde, Hipòlit Serra, en lloc de l'alcalde Xavier Vilamala.

D'altra banda, ni Centelles ni Les Masies de Voltregà han signat el decret, però asseguren que hi haurà espais per portar a terme la votació. A Centelles, l'Ajuntament encapçalat pel socialista Miquel Arisa, es manté ferm amb l'acord que van prendre tots els partits polítics en la taula pel referèndum el passat agost. Així ho expliquen des de l'oposició a Osona.com

A Les Masies de Voltregà, tot i que no s'ha pogut contactar amb l'alcalde Sergi Vilamala, diferents mitjans apunten que qui vulgui podrà votar. La llista independent vinculada al PSC que està al capdavant de l'Ajuntament de Vilanova de Sau, ja va signar el decret. Precisament, aquest dissabte es podia veure l'alcalde Joan Riera a la concentració de Barcelona amb Ada Colau i Carles Puigdemont.
Arxivat a