En marxa una iniciativa solidària de suport als refugiats en els restaurants de Vic

Es tracta d'unes estovalles individuals que pretén contrarestar rumors i tòpics

Redacció
15 de setembre del 2017

Les estovalles Foto: Aj. de Vic


Aquest dijous, alguns restaurants de Vic han engegat una iniciativa solidària de suport a les persones refugiades, coincidint amb el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). "El menjar no té fronteres, acollim menjar, acollim persones" són unes estovalles individuals de paper que es troba a la taula de molts establiments que pretén contrarestar rumors i tòpics que sovint hi ha al voltant dels refugiats.

Amb un missatge clar i compartit de suport a aquestes persones que busquen refugi, l'Ajuntament de Vic conjuntament amb diverses entitats de la ciutat, va promoure ara fa més d'un any la Taula de Refugiats, un espai ciutadà per poder treballar de forma compartida i consensuada accions en defensa dels drets de totes les persones.

Estovalles amb missatge

Tal com explica l'Ajuntament de Vic, les estovalles que s'han repartit a tots els restaurants de la ciutat que s'hi ha volgut adherir inclouen elements per reflexionar sobre les causes reals d'aquests moviments migratoris i també per evitar danys i perjudicis cap a aquestes persones que fugen del seu país i busquen refugi a casa nostra.

La campanya que s'ha tirat endavant amb les entitats que formen part del Pla de Sensibilització Municipal (Unitat contra el Racisme i el Feixisme, el Poble Ajuda el Poble, Cooperació Osona Sàhara, Pati de Pedres, Festival Protesta i Avalot-UGT) ha comptat amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria d'Osona i la Diputació de Barcelona.
Arxivat a