Millores de cobertura al Voltreganès després d'anys de reivindicació

Telefónica accedeix a instal·lar una nova antena

La nova antena s'ubicarà en uns terrenys prop de les oficines del Bon Preu.
La nova antena s'ubicarà en uns terrenys prop de les oficines del Bon Preu. | RK Comunicació
Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:01h
Els problemes de cobertura al Voltreganès passaran a la història. Tal com explica l'Ajuntament de Les Masies de Voltregà en una nota, el consistori ha aconseguit el compromís de l'empresa Telefónica Móviles Espanya, que ha accedit a instal·lar una nova antena Aquesta estarà en els terrenys que ha cedit l'Ajuntament de Les Masies i complementarà el servei que s'ofereix des de la torre de Sant Hipòlit de Voltregà.

Les dues parts han signat recentment un conveni de cessió dels terrenys per al nou equipament, un espai de 50 metres quadrats situat a la zona dels dipòsits d'aigua que hi ha darrera de les oficines de l'empresa Bon Preu, al peu de l'antiga carretera N-152. Les obres d'adequació aniran a càrrec de Telefónica, que encara no ha informat al consistori de la data d'inici ni dels terminis d'execució previstos.

Reivindicació històrica

La millora de la cobertura mòbil és una reivindicació històrica de les Masies de Voltregà. L'acord arriba després d'anys de negociacions, que s'inicien l'any 2009 a través de converses amb la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació per instal·lar torres del programa Catalunya Connecta als nuclis de Vinyoles i La Gleva, programa que la Generalitat va acabar retirant per manca de pressupost.

Paral·lelament a les actuacions fetes amb la Generalitat, l'Ajuntament de les Masies de Voltregà manté des de l'any 2011 converses amb Telefónica i altres companyies de telefonia per a la posada en marxa d'una estació de base de mòbil i d'una nova antena per millorar la situació.

L'alcalde del municipi, Sergi Vilamala, es mostra satisfet per l'acord, ja que considera que "s'ha fet un pas més" per solucionar el problema "tot i no tenir competències en aquesta matèria". "L'objectiu és que el ciutadà pugui rebre el servei pel que paga i no hem escatimat esforços per a fer-ho possible. Ara ja tenim l'acord amb Telefónica, esperem que la resta d'empreses de telefonia segueixin el mateix camí" sentencia.
 

Terrenys on s'ubicarà l'antena Foto: RK Comunicació