Els universos de Vinicio Capossela i Cabosanroque conflueixen en un concert únic al MMVV

La formació catalana arranja diverses cançons dels 25 anys de trajectòria del cantautor italià

Vinicio Capossela envoltat de màquines sonores construïdes per Cabosanroque al concert inaugural del MMVV
Vinicio Capossela envoltat de màquines sonores construïdes per Cabosanroque al concert inaugural del MMVV | ACN
Redacció
15 de setembre del 2017
Actualitzat a la 13:10h
Després de més de deu anys d'amistat i de diverses col·laboracions puntuals en discos i concerts, el cantautor italià Vinicio Capossela i el grup català Cabosanroque han mostrat la seva insòlita aliança en el concert inaugural del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). La formació catalana de música experimental ha estat l'encarregada d'arranjar diverses cançons dels 25 anys de trajectòria de Capossela, que han sonat a través dels artefactes i les màquines sonores que ha construït especialment Cabosanroque. A l'aliança s'hi ha sumat Asso Stefana, guitarrista de Vinicio Capossela, PJ Harvey i Guano Padano. El concert que s'ha pogut escoltar aquest dijous al vespre a l'Atlàntida de Vic és una producció feta especialment pel mercat vigatà.

Màquines d'escriure, tubs metàl·lics, cassoles o gramòfons són alguns dels objectes que Cabosanroque ha convertit en instruments i que aquest dijous han omplert l'escenari del Teatre Atlàntida de Vic. Els sons impossibles i experimentals del grup que lidera Laia Torrents i Roger Aixut s'han unit a la música de Vinicio Capossela. Durant una hora, el públic de Vic ha gaudit d'un projecte inèdit que els músics han ideat especialment per a la inauguració del Mercat de Música Viva.

L'entrega del Premi Puig-Porret ha precedit el concert inaugural de la 29a edició del MMVV. Els guanyadors d'enguany, el Quartet Brossa i The Pinker Tones, han pujat a l'escenari per recollir el xec de 10.000 euros de la mà del conseller de Cultura, Lluís Puig. El projecte guanyador és un tribut musical a Leon Theremin, l'inventor del que es considera el primer instrument de la música electrònica, i es presentarà en l'edició del 2018 del Mercat de Música Viva.

El concert inaugural d'aquest dijous al vespre és un dels setanta concerts que fins diumenge es podran veure a Vic. De totes les propostes, una vintena seran estrenes. La programació d'enguany s'ha fet amb una visió "desacomplexada" i "oberta a tothom", segons ha explicat el director artístic del certamen, Marc Lloret, en una entrevista recent amb l'ACN.
Arxivat a