Anna Erra anirà a declarar a Fiscalia «sense por»

La Guàrdia Urbana de Vic ja ha rebut l'avís de Fiscalia per aturat el referèndum

Anna Erra, aquest dijous a la tarda.
Anna Erra, aquest dijous a la tarda. | Albert Alemany
14 de setembre del 2017
Actualitzat a les 19:03h
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, té pensat anar a declarar a la Fiscalia General de l'Estat "sense cap tipus de por". Encara no ha rebut el requeriment. La Fiscalia va demanar aquesta setmana investigar tots els alcaldes compromesos amb el referèndum. El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, va dictar una instrucció en què demana obrir diligències d'investigació contra els 712 alcaldes dels ajuntaments que figuren en la llista de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i que han signat decrets a favor del referèndum.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha transmès "tranquil·litat a la ciutadania davant d'aquesta resposta desproporcionada i desmesurada de l'Estat espanyol". Erra ha reiterat que "a Vic l'1 d'octubre es votarà" i ha animat a la participació.

D'altra banda, l'alcaldessa ha apuntat que aquest dissabte serà a la concentració d'alcaldes de la plaça Sant Jaume. "Per molt que ens vulguin esporuguir, no fem cap pas enrere".

La Guàrdia Urbana ja ha rebut l'avís de Fiscalia

L'alcaldessa també ha explicat que la Guàrdia Urbana ha rebut l'avís de Fiscalia que ordenava a totes les policies locals de Catalunya a impedir el referèndum independentista de l'1 d'octubre i a requisar les urnes i tota la resta de material electoral. Anna Erra es reunirà aquest divendres amb el cos.
Arxivat a